Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

God save the… princess: Η υπόκλιση των χρυσών Ολυμπιονικών [pics]

God save the… princess: Η υπόκλιση των χρυσών Ολυμπιονικών [pics]

Μέσα στην… παραζάλη της επιτυχίας και του πρώτο χρυσού μεταλλίου της χώρας τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές της ομάδας ράγκμπι των Φίτζι αποδείχθηκαν πραγματικοί τζέντλεμεν.

Η ομάδα των Φίτζι κατατρόπωσε στον τελικό του ράγκμπι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τη Βρετανία με 43-7 και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της στην ιστορία.

Την απονομή έκανε η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Άννα. Και αυτό που έζησε ήταν πρωτοφανές. Αφού φόρεσε τα μετάλλια στις ομάδες που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο, έφτασε η στιγμή για την απονομή στους χρυσούς Ολυμπιονίκες.

Τότε εκείνοι, όπως είπε η πριγκίπισσα Άννα, γονάτισαν και χτύπησαν τα χέρια τους τρεις φορές. Η υπόκλιση ήταν ένδειξη σεβασμού. Τα Φίτζι άλλωστε είναι πρώην βρετανική αποικία που ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Οκτωβρίου 1970. Το χειροκρότημα όμως είναι μια παράδοση.

Το τριπλό χειροκρότημα αποτελεί μέρος της παραδοσιακής τελετής Fijian Kava, η οποία σηματοδοτεί την ένωση δυο οικογενειών. Αφού πιουν ποτό από ρίζες του φυτού Kava, χτυπούν τρεις φορές παλαμάκια και στη συνέχεια φωνάζουν Mathe.

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε