Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Άννα Κορακάκη: Όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε [pics, vids]

Άννα Κορακάκη: Όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε [pics, vids]

Άννα Κορακάκη, η Ελληνίδα που μάγεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατόν. Μάλλον αυτό είναι το… moto της Άννας Κορακάκη, της 20χρονης αθλήτριας της σκοποβολής που κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έβγαλε, έστω και για λίγο, μια ολόκληρη χώρα από τη μιζέρια της!

Η νεαρή αθλήτρια μπορεί να άνοιξε μόλις πριν από μερικές μέρες λογαριασμό στο twitter αλλά αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέλεξε όχι μόνο για να ευχαριστήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και για να ευχαριστήσει όσους χάρηκαν με τη χαρά της και αγωνιούσαν μαζί της την ώρα του μεγάλου τελικού.

«Κάθε αγώνας στη ζωή σου διαμορφώνει την προσωπικότητα που είσαι σήμερα.

Να είστε ευγνώμονες για τις δύσκολες στιγμές, σας κάνουν πιο δυνατούς» έγραψε η νεαρή Ολυμπιονίκης σε μήνυμα που είναι υπογεγραμμένο με τα αρχικά της (ΑΚ). Και ξέρει από δυσκολίες εκείνη, που για να φτάσει ως το Ρίο και ως τα δυο μετάλλια (η πρώτη Ελληνίδα που το καταφέρνει μετά τον Τσικλητήρα το 1912), αναγκαζόταν να προπονείται σε ένα σκοπευτήριο… παράγκα. Αργότερα ακολούθησε ακόμη ένα μήνυμα από την Άννα Κορακάκη.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τον χώρο στον οποίο προπονούνταν για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου η χρυσή Ολυμπιανίκης, Αννα Κορακάκη. Και πως να μην συμβεί αυτό, αφού μόνο προπονητήριο δεν είναι. Μάλλον δεν ήταν αφού οι τοπικές αρχές έσπευσαν να το κατεδαφίσουν. Για να μην δουν την ντροπή αποτυπωμένη. Γιατί οι εκκλήσεις του πατέρα τόσα χρόνια έπεφταν στο κενό. Ούτε οι αρμόδιοι, ούτε και εμείς τα ΜΜΕ δεν του δίναμε σημασία.

Όμως, στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν μένει κρυφό.

Οι φωτογραφίες του προπονητηρίου πριν την κατεδάφιση υπάρχουν και κυκλοφορούν παντού. Και δείχνουν την γύμνια όλων μας. Η αιδώς, είναι μια λέξη άγνωστη σε πολλούς. Και κυρίως σε αυτούς που εκλέγονται για να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις και για να βοηθούν όλους εμάς. Ο δήμαρχος της Δράμας έκανε δηλώσεις σήμερα και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε τις δηλώσεις της μητέρας και του αδερφού της Άννας Κορακάκη.

Μετά το χάλκινο πήρε και το χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή και φεύγει από το Ρίο. Η Άννα Κορακάκη θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Πέμπτη. Η νεαρή πρωταθλήτρια μετά την απονομή και τις καθιερωμένες δηλώσεις, έφυγε για το Ολυμπιακό χωριό για να ετοιμάσει τα πράγματα της. Μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι από τη Βραζιλία και μέσω Ρώμης, θα φτάσει την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η Άννα Κορακάκη, το 20χονο κορίτσι από την Δράμα, έγραψε ιστορία στην ελληνική σκοποβολή! Στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Σίγουρα ο πρωταθλητισμός είναι απαιτητικός και όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτόν, όμως δεν παύει να βρίσκει λίγες και χαλαρές στιγμές μακριά από το σκοπευτήριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πολλοί είναι αυτοί που απορούν πώς μπορεί να είναι στην προσωπική της ζωή μια Χρυσή Ολυμπιονίκης. Η όμορφη Άννα Κορακάκη, το κορίτσι από την Δράμα που γέμισε με δάκρυα χαράς τους Έλληνες με την επίδοσή της στην σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, φαίνεται ότι τα πηγαίνει πολύ καλά και μακριά από το σκοπευτήριο… ή μάλλον όχι και τόσο μακρια, αφού και ο σύντροφός της είναι επίσης πρωταθλητής της σκοποβολής. Πρόκειται για τον 31χρονο Γάλλο, Pierre Edmond Piasecki, που έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν με την εθνική ομάδα της χώρας του στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων και είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Γαλλίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Είναι από τις περιπτώσεις που οι κανόνες ανατρέπονται. Είναι η μάνα αυτή που δηλώνει το θαυμασμό της για την κόρη κι ας είναι εκείνη μόλις 20 ετών. Η Άννα Κορακάκη, που  υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr έκανε ολόκληρη την υφήλιο να της υποκλιθεί και η μητέρα της λέει απλά “θαυμάζω την κόρη μου” και στην ερώτηση εάν νιώθει δικαιωμένη απαντά αφοπλιστικά πως η δικαίωση είναι για την κόρη της και τον σύζυγό της, για εκείνους που έδιναν μόνοι τόσα χρόνια τον αγώνα προς την κορυφή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η μητέρα της Άννας Κορακάκη τα είπε έξω απ’ τα δόντια, όπως είπε η Φωτεινή Κορακάκη “οι πιο δύσκολες μάχες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων” και συμπλήρωσε με πικρία πως “έπρεπε να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα με πάρα πολύ σκληρές μάχες. Μάχες για να έχει τις σφαίρες της, τα όπλα της, χώρο προπονήσεων και τον προπονητή της μαζί στον αγώνα της. Αυτό που έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένας καθημερινός σκληρός αγώνας του άνδρα μου για τις εξασφαλίσει τα υλικά και τις συνθήκες που έπρεπε”. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η μοίρα καμιά φορά μπορεί να παίξει πολύ άσχημο παιχνίδι, όμως στην περίπτωση της Άννας Κορακάκη η μοίρα έπαιξε παιχνίδι που παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό μύθο. Το ψηλό και δυνατό κορίτσι απ’ τη Δράμα ξεκίνησε ως αθλήτρια του στίβου. Στην ταχύτητα στα 60 μέτρα άφηνε πίσω της τις αντιπάλους της, όμως η καριέρα της σταμάτησε άδοξα, πριν καλά καλά προλάβει να συνεχίσει. Το μικρό κορίτσι θα μπορούσε να είχε μείνει στην αφάνεια του ελληνικού αθλητισμού, όμως οι μοίρες απλά τη δοκίμαζαν. Όχι απλά δεν έμεινε στην αφάνεια του ελληνικού αθλητισμού, αλλά το όνομά της πλέον έχει γραφτεί, ήδη από τα 20 της χρόνια με χρυσά γράμματα στην πρώτη σελίδα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Μπορεί ο στίβος και οι δρόμοι ταχύτητας να σταμάτησαν, ο πατέρας της δεν επέτρεψε ο τραυματισμός της σε αυτή την τρυφερή ηλικία να σταματήσει την κόρη του. Ο ίδιος αθλητής της σκοποβολής θέλησε να κρατήσει του παιδί του κοντά στον αθλητισμό και έτσι την έβαλε στο κλαμπ των σκοπευτών. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της Άννας Κορακάκη.

Δεν είχαμε πανηγύρια μόνο στο σπίτι της Άννας Κορακάκη στη Δράμα, για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι ανάλογο έγινε και κατά την άφιξη της στη διεθνή ζώνη στο Ολυμπιακό Χωριό. Τεράστια επιτυχία! Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία, έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό, νίκησε την Γερμανίδα Μόνικα Χαρς 6 κι έγινε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25μ. Η 20χρονη σκοπεύτρια από τη Δράμα, συγκλόνισε την Ελλάδα με την παρουσία της στο μακρινό Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Αννα Κορακάκη κατάφερε κάτι ασύλληπτο. Να γίνει Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25μ., ενώ είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ. Διαβάστε περισσότερα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε