Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ρίο 2016: Ποιος θα “σπάσει” το ρεκόρ του Λεμπρον Τζέιμς;

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Καβαλίερς δεν θα αγωνιστεί στο Ρίο. Ποιο είναι το ρεκόρ που έχει πετύχει και ποιοι παίκτες τον… απειλούν.

Στο Λονδίνο το 2012, ο Λεμπρον Τζέιμς έγινε ο πρώτος Αμερικανός και ο δεύτερος ανεξαρτήτου εθνικότητας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που πετυχαίνει διψήφιο νούμερο σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες (“triple double”).

Mετά από 3 διαδοχικές παρουσίες στο μεγαλύτερο αθλητικό γενονός του πλανήτη και 3 μετάλλια (χάλκινο 2004, χρυσό 2008 και 2012) ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν θα είναι σε θέση να το… υπερασπιστεί.

Στα 31 χρόνια του (γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1984), ο πρωταθλητής ΝΒΑ ενημέρωσε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουνίου, ο «Βασιλιάς» εξήγησε πως χρειάζεται ξεκούραση, μετά τον τρίτο τίτλο ΝΒΑ στην καριέρα του (οι δύο προηγούμενοι με τους Μαϊαμι Χιτ) με δημόσια τοποθέτησή του στην ιστοσελίδα της ομάδας του Κλίβελαντ.

Τα ρεκόρ του Λεμπρον Τζέιμς στο ΝΒΑ είναι αναρίθμητα, όμως αυτό που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου… να γίνει δηλαδή ο πρώτος Αμερικανός με “triple double” στην ιστορία της διοργάνωσης, δύσκολα μπορεί να «σπάσει». Ποιος εκ των Καρμέλο Άντονι, Χάρισον Μπαρνς, Τζίμι Μπάτλερ, Ντε Μάρκους Κάζινς, Κέβιν Ντουράντ, Ντεμάρ Ντεροζάν, Πολ Τζορτζ, Ντρέιμοντ Γκριν, ΝτεΑντρέ Τζόρνταν, Κάιρι Ιρβινγκ, Κλέι Τόμπσον και Κάιλ Λόουρι μπορεί να… απειλήσει τον «Βασιλιά»;

Συγκεκριμένα, ο Λεμπρον Τζέιμς σημείωσε “triple double” στη νίκη-πρόκριση των ΗΠΑ στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου επί της Αυστραλίας (119-86), στις 8 Αυγούστου 2012. Ο σμολ φόργουορντ των Μαϊαμι Χιτ τότε σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ απέναντι στα «καγκουρό».

Ο πρώτος μπασκετμπολίστας που σημείωσε “triple-double” σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Αλεξάντερ Μπέλοφ, ο οποίος είχε απολογισμό 23 πόντους, 10 ασίστ και 14 ριμπάουντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, το 1976, απέναντι στον Καναδά, για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την Σοβιετική Ένωση.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο Μπέλοφ ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, το 1972, με αντίπαλο τις ΗΠΑ, χαρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην ΕΣΣΔ. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη απώλεια του χρυσού μεταλλίου για τους Αμερικανούς από την πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, το 1936.

Το 1992, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ο Σκότι Πίπεν είχε φτάσει κοντά στην επίτευξη “triple double” χωρίς, όμως να τα καταφέρει! Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πάντως από την “Dream Team”, με μέσο όρο 44 πόντους διαφορά στις νίκες επί των αντιπάλων του, τον παρηγόρησε…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε