Τετάρτη, 28 Αυγ.
27oC Αθήνα

Άσφαιρη και… αποκλεισμένη! Είπε “αντίο” η ΑΕΚ στο Europa League

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την ιστορία την γράφουν οι.. παρόντες. Η απουσία του Γιόχανσον ήταν εμφανέστατη, αλλά η προσπάθεια της ΑΕΚ δεν ήταν αρκετή. Η Ένωση δεν μπόρεσε σε ένα ακόμα ματς να σκοράρει κόντρα στην σταθερότατη Σεντ Ετιέν κι έτσι ηττήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ (0-1), αποτέλεσμα που μαζί με το 0-0 του πρώτου ματς την απέκλεισε από τη συνέχεια του Europa League. Θερμό χειροκρότημα με τη λήξη. Προκλητικός σε αρκετές περιπτώσεις ο διαιτητής.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά από 5 χρόνια δε συνοδεύτηκε με πρόκριση. Το 0-0 στο “Ζοφρουά Γκισάρ” δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην Ένωση το «εισιτήριο» για τα play off του Europa League, καθώς η Σεντ Ετιέν νίκησε απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-0 και είναι αυτή που θα βρεθεί στην αυριανή κλήρωση της Νιόν. Το γκολ που έκρινε τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης πέτυχε ο Μπέριτς στο 23΄.

Οι “στεφανουά” ήταν πιο… ζωηροί με την έναρξη του παιχνιδιού, πίεσαν ψηλά στο χώρο του κέντρου και είχαν την κατοχή της μπάλας. Χωρίς την παρουσία του Γιόχανσον στο κέντρο, οι “κιτρινόμαυροι” επέλεξαν να έχουν πιο αμυντική τακτική, θέλοντας να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές (12′) ο Μάνταλος δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά μέσα απ’ την μικρή περιοχή.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της Ένωσης -χωρίς να έχει δεχθεί κάποια- όμως ήρθε στο 15′. μετά από εξαιρετική ανάπτυξη με τον Μάνταλο να βγάζει μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Μπαρμπόσα, αυτός έστρωσε με το κεφάλι στο Μπακασέτα, που αφού στόπαρε έκανε το σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Ο καλός ρυθμός που είχε η Σεντ Ετιέν και η ανάπτυξη της από τις πτέρυγες της έφερε το 0-1. Στο 22′ ο Χαμουμά σέντραρε με την μία από τα αριστερά, ο Μπέριτς έχει καλύτερη θέση από τον Κολοβέτσιο και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η άμυνα των Γάλλων δέχθηκε πίεση στη συνέχεια, οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβασαν στροφές, έχοντας τη στήριξη του κόσμου -αλλά όχι των Βάργκας και Μπαρμπόσα- αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Την ίδια στιγμή, ο διαιτητής ήταν… φιλικός με την ομάδα του Γκαλτιέ. Στο 37′ ο Γκάλο άδειασε τον Πολομά και ο Μπαρμπόσα απ’ τα δυόμισι μέτρα αστόχησε αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης. Πάντως, στο 43′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2, η εκτέλεση φάουλ του Αρούμα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

Βλέποντας πως -πλέον- θέλει οπωσδήποτε γκολ, ο Κετσπάγια πέρασε στον αγώνα τους Πλατέλλα (52′) Αραβίδη (62′) και Αλμέιδα (έκανε ντεμπούτο στο 66′) στις θέσεις των Βάργκας, Μπαρμπόσα και Σιμόες αντίστοιχα (οι δυο πρώτοι ήταν σε κακή βραδιά). Η καλοστημένη αμυντική γραμμή της Σεντ Ετιέν ανάγκασε την ΑΕΚ να επιτεθεί με σέντρες -πολύ καλά μαρκαρισμένοι Μάνταλος και Μπακασέτας- κάτι που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Τα λεπτά πέρασαν και το άγχος αυξήθηκε, αφού η Ένωση δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Γάλλοι “ροκάνισαν” το χρόνο, ενώ η μεγάλη φάση από τους κιτρινόμαυρους” ήρθε από το μακρινό σουτ του Πλατέλλα, που πέρασε μόλις άουτ (81′). Οι Ενωσίτες έμειναν στη συνέχεια και από δυνάμεις κι έτσι δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και να δώσουν χαρά στους περίπου 35.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, που παρά την ήττα, τους έδωσαν το χειροκρότημα τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67′ Αλμέιδα), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (61′ Μπαρμπόσα), Βάργκας (52’ Πλατέλλας), Μπακασέτας

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περάν, Πολομά, Σελνάες, Λεμουάν (79’ Μονέ-Πακέ), Νταμπό (29’ Παζό), Τανάν, Αμουμά (84’ Ρου), Μπέριτς

Στον πάγκο: Μουλέν, Ενμπάγκουε, Σόντερλουντ, Μαλκί

Διαιτητής: Αλόν Γεφέτ (Ισραήλ)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε