Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Άγνωστοι καίνε λεωφορείο με μολότοφ στο Παρίσι φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπαρ” [video]

Άγνωστοι καίνε λεωφορείο με μολότοφ στο Παρίσι φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπαρ” [video]

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία, καταγράφει μια ομάδα νεαρών ανδρών να πυρπολούν ένα λεωφορείο με μολότοφ, αφού νωρίτερα το έχουν ακινητοποιήσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες η ομάδα των αγνώστων, φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ” δηλαδή “ο θεός είναι μεγάλος”.

Το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε την Τετάρτη, καταγράφει την επίθεση που έγινε στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νεαροί σταματούν την πορεία του λεωφορείου, βάζοντας στον δρόμο κάδους απορριμάτων. Αφού το ακινητοποιούν αναγκάζουν τον οδηγό και πέντε επιβάτες να κατέβουν και έπειτα, αφού του σπάνε τα τζάμια, πετούν βόμβες μολότοφ πυρπολώντας το.

Χρειάστηκαν τρια πυροσβεστικά για να σβήσουν τη φωτιά, ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι νεαροί φώναζαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης “Αλλαχ Ακμπάρ”.
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, όμως ο Δήμαρχος του Σεν Ντενί, δηλώνει στην Le Parisien “Αυτή η ενέργεια προμελετημένου βανδαλισμού, οι επιπτώσεις της οποίας είναι τραγικές, έρχεται μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ενός εργαζομένου με βόμβα μολότοφ στις 22 Ιουλίου αλλά και του βανδαλισμού κάποιων κτιρίων”.

Η κατάσταση στην περιοχή, παραμένη “τεταμένη για αρκετές ημέρες” μετά τον θάνατο του 24χρονου Άνταμ Τραορέ. Ο Τραορέ σκοτώθηκε στις 19 Ιουλίου, μετά από μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση της αστυνομίας, που χρησιμοποίησε… περίεργες μεθόδους για τη σύλληψή του. Η αστυνομία βέβαια δεν επιβεβαιώνει τη σύνδεση μεταξύ των δύο γεγονότων. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε