Πέμπτη, 3 Οκτ.
19oC Αθήνα

“Σφάζονται” ακόμα Κυρίτσης – ΝΔ για Σακκά και Σεϊσίδη

“Σφάζονται” ακόμα Κυρίτσης – ΝΔ για Σακκά και Σεϊσίδη

Ο Γιώργος Κυρίτσης επιμένει πως η άποψή του για τις συλλήψεις του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη είναι «κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική». Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία, με νέα ανακοίνωσή της, καλεί ξανά τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική» επεσήμανε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.08.2016) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του για «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα», «απηνή δίωξη του Σεϊσίδη» και «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά».

«Ας χτυπήσουν άλλη πόρτα» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης, σημειώνοντας πως δεν είναι από τους ανθρώπους που καταδικάζουν επί παραγγελία. «Δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», τόνισε και χαρακτήρισε “ευφάνταστα” τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό “φύλλο συκής” με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει πρόβλημα με τη σύνταξή του ή με τον ΕΝΦΙΑ θα πει ότι στα κοινωνικά δικαιώματα τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλουστευτικά αυτά» είπε και εκτίμησε δε ότι μερικά πειστήρια είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα. (…) Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω που βρίσκονται οι άνθρωποι, εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε».

Όλα αυτά ενώ συνεχίζεται η άγρια κόντρα του με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο (06.08.2016) μετά από μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε νέα ανακοίνωσή του καλεί τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα να πάρουν θέση για τα λεγόμενα Κυρίτση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Είναι δικαίωμα του κ. Γ. Κυρίτση να προβάλλει τις “εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις” στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση – Κράτος και να διεκδικεί την ηγεσία οποιασδήποτε συνιστώσας του Κόμματός του.

Είναι, όμως, πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες Σακκάς και Σεϊσίδης αντιμετωπίζουν “διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα”, ότι τα στοιχεία σε βάρος τους είναι στα “όρια του γελοίου” και ότι έχουν “στοχοποιηθεί από το Κράτος”.

Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες.

Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της Κυβέρνησής τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε