Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καιρός – Χίος: Του άνοιξαν δρόμο με γκρέιντερ για να ταΐσει τα ζώα του

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

“Επιχείρηση” αποκατάστασης της πρόσβασης σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Αίπους έκανε το μεσημέρι συνεργείο του δήμου Χίου, που εκλήθη στην περιοχή.

Το ποιμνιοστάσιο, μέσα στο οποίο υπήρχε το κοπάδι, στην θέση Αντρόλακκος, ήταν αποκλεισμένο από τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και ήταν αδύνατη η πρόσβαση από τον ιδιοκτήτη, για να ταΐσει τα ζώα του. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ένα γκρέιντερ του δήμου Χίου ξεκίνησε από την διασταύρωση του “18” (18ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Χίου – Βολισσού), στον χωματόδρομο με κατεύθυνση προς τον Ανάβατο.

Στον ίδιο δρόμο είχε επιχειρήσει λίγο νωρίτερα γκρέιντερ της περιφερειακής ενότητας Χίου, το οποίο – ωστόσο – δεν είχε καθαρίσει τον δρόμο μέχρι την είσοδο του ποιμνιοστασίου. Στο τμήμα που δεν είχε καθαριστεί ο δρόμος το χιόνι σε μερικά σημεία και κυρίως εκεί που δεν έπιανε αέρας είχε φτάσει σε ύψος μισού μέτρου, ενώ πρόσθετες δυσκολίες δημιουργούσε το γεγονός ότι επρόκειτο για χωματόδρομο.

Σχεδόν μία ώρα αργότερα το γκρέιντερ είχε φτάσει στο τέρμα, στην είσοδο του ποιμνιοστασίου, αφού είχε διανύσει συνολικά περί τα πέντε χιλιόμετρα χωματόδρομου, αλλού με πολλά και αλλού με λιγότερα χιόνια, στην καρδιά του Αίπους.

Στην διαδρομή υπήρχαν και οι τολμηροί “ντριφτάδες” (με αγροτικά και επαγγελματικά 4Χ4) του χωματόδρομου και του χιονιού, που μάλλον τους χάλασε τα σχέδια το συνεργείο του δήμου Χίου.

Πηγή: Astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε