Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ξέφυγε ο Τραμπ με τα πυρηνικά! “Πάμε για κούρσα εξοπλισμών”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Με ένα tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την πρόθεσή του να επεκτείνει την πυρηνική δυνατότητα της χώρας του, με την Κίνα να αντιδρά άμεσα. Η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ στους Κινέζους, ήταν… ακόμη χειρότερη!

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να ηγηθούν της μείωσης των πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ «θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για να γίνουν σημαντικές μειώσεις στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ, απαντώντας σε ανάρτηση του Τραμπ στο twitter.

Όπως ανέφερε στη ανάρτηση του ο Τραμπ, οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά.

Η Χούα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως πυρηνικό οπλοστάσιο, φέρει ιδιαίτερη και πρωταρχική ευθύνη σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό αφοπλισμό. Πρόσθεσε ότι η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση και απόλυτη καταστροφή των πυρηνικών όπλων.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κληθείς να διευκρινίσει την ανάρτησή του στο Twitter για τα πυρηνικά όπλα, είπε: “Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών”, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. “Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο μία ημέρα αφότου ο εκλεγμένος πρόεδρος κάλεσε με ανάρτησή του στο Twitter για ενίσχυση της πυρηνικής ικανότητας των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε