Τρίτη, 30 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Με το… απόλυτο ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρώτη θέση στον όμιλο του στο Κύπελλο Ελλάδας -με 3×3- κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εκτός έδρας της Σπάρτης με 1-0. Τους “ερυθρόλευκους” ακολουθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο Πλατανιάς. Το πρώτο του επίσημο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα πέτυχε ο Μανθάτης. Στο ματς αγωνίστηκαν έξι παίκτες από τις ακαδημίες των Πειραιωτών!

Με τρεις νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ στα τρία ματς, και ως πρώτος του 2ου ομίλου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, αφού την τελευταία αγωνιστική πέρασε νικηφόρα και από τη Σπάρτη με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Μανθάτης στο 66′. Μαζί του από τον όμιλο προκρίθηκε και ο Πλατανιάς.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά και προσπάθησαν για το γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία… Στο 6′ και ύστερα από σέντρα του Πάρντο από τα δεξιά, έγινε κεφαλιά του Ρέτσου και ο Μελισσάς απομάκρυνε. Η μπάλα όμως πήγε πάνω στον Τσόρι, βρήκε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ. 

Ως το 30′ η Σπάρτη ήταν καλύτερη από τους “ερυθρόλευκους” στο ματς, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το γεγονός αυτό ενόχλησε τον Μπέντο που ήταν νευρικός στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νωθρή παρουσία, αλλά δεν. κλείστηκαν στα καρέ τους, με τον Πάρντο να… πεδαίει την αντίπαλη άμυνα και τον Μελίσσα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και μέχρι το 60′, οι Σπαρτιάτες ήταν η κυρίαρχη ομάδα, κάνοντας αξιόλογες προσπάθειες για να απειλήσουν την εστία του Χουτεσιώτη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως έγιναν πιο δραστήριοι στη συνέχεια και έφτασαν στο 1-0. Στο 66′ ο Πάρντο έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, σέντραρε, η μπάλα βρήκε σε έναν αμυντικό και πήρε ύψος και ο Μανθάτης σκόραρε στο ύψος του δευτέρου δοκαριού.

Το υπόλοιπο παιχνίδι είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι, αφού οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια που έκαναν κι έτσι ηττήθηκαν κι έμειναν εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.

ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70? Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, Ν. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80′ Χάδιαρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ρέτσος (79′ Βούρος), Ντε Λα Μπέγια (75′ Τσιμίκας), Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μάριν (57′ Μανθάτης), Πάρντο, Ανδρούτσος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε