Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ολάντ: Δεν μπορούμε να ζητάμε συνέχεια από την Ελλάδα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Τη στήριξή του στην Ελλάδα προσέφερε ξανά ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Επανέλαβε ότι οι δανειστές δεν μπορούν να ζητούν κι άλλες προσπάθειες από τη χώρα μας και στάθηκε ξανά στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους.

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών. Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε πως συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο ενώ είχε επαφές και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», είπε εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη η οποία είναι τώρα σχετικά ευνοϊκή.

Καταλήγοντας, ο Φρ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε