Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Μετά τους πρόσφατους σεισμούς σε Ιωάννινα, Κιλκίς, αλλά ακόμη και τον μεγάλο σεισμό στην Ιταλία, έντονος είναι ο προβληματισμός των επιστημόνων για την σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Ψυχραιμία και αποφυγή του πανικού συνιστά, σε περίπτωση σεισμού, ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Νίκος Χηνόπουλος. “Το σημαντικότερο από όλα, όταν εκδηλώνεται σεισμός, είναι να μην υπάρχει πανικός. Εφόσον διατηρούμε την ψυχραιμία μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διαφυγή μας από το κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε ή να απομακρυνθούμε από ένα κτίριο το οποίο μπορεί να καταρρεύσει. Από εκεί και πέρα είναι επίσης σημαντικό να έχουμε πάνω μας κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτότητά μας” προσθέτει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε την σεισμιμή δραστηριότητα στην Ελλάδα τις τελευταίες 48 ώρες.
Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και 7 Ρίχτερ που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.
Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.
Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.
Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.
Δείτε εδώ τους σεισμούς άνω των 3 Ρίχτερ που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Δείτε τους σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.
“Σεισμός 6 Ρίχτερ είναι αντιμετωπίσιμος”: Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα σεισμό της τάξης των 6 έως 6,5 βαθμών, αλλά σε περίπτωση πιο ισχυρού σεισμού θα χρειαστούμε βοήθεια από το εξωτερικό. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Στιγμιότυπα ενός ζωντανού πλανήτη». Στην ομιλία του, που περιστράφηκε κυρίως γύρω από τους πρόσφατους σεισμούς στην Ιταλία, ο κ.Λέκκας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων γεωεπιστημόνων πως η έντονη σεισμικότητα στην Ιταλία δεν επηρεάζει την Ελλάδα.
Δείτε εδώ όλους τους σεισμούς και μετασεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.