Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Το video replay υπερασπίζεται ο Ινφαντίνο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Τη χρήση του βίντεο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων υπερασπίστηκε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ένα θέμα που χρόνια τώρα «βασανίζει» τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και έχει ανοίξει «μέτωπα», αφού οι μεν υπεραμύνονται της καινοτομίας, επειδή θα ξεκαθαρίζει τις αμφισβητούμενες φάσεις, και οι δε το «αφορίζουν» ως διακοπή στη ροή και τον ρυθμό ενός αγώνα, αλλά και ως τεχνολογική παρέμβαση στη φυσική εξέλιξή του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο των συλλόγων στην Ιαπωνία, που ολοκληρώθηκε σήμερα, η FIFA επέτρεψε για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση ανδρών να εφαρμοστεί η χρήση του βίντεο και μάλιστα υπήρξαν δύο ματς όπου η απόφαση του διαιτητή για αμφισβητούμενη φάση, πάρθηκε μετά από ένσταση της μιας ομάδας και με τον 4ο διαιτητή να κοιτάζει το βίντεο για να κάνει στο τέλος τη σωστή υπόδειξη. Το γεγονός αυτό πυροδότησε ένα νέο κύμα αντιπαράθεσης, ωστόσο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, υπερασπίστηκε τη χρήση της τεχνολογίας, τονίζοντας όμως ότι ακόμη βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

«Κάνουμε τα λάθη για να παρθούν μετά οι σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Ινφαντίνο στο ιαπωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, αναφερόμενος στα σχόλια που έκανε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντρις, πρόσθεσε: «Ο κ. Μόντριτς σίγουρα θα είναι ευτυχής, αν την επόμενη φορά, χάρη στη χρήση του βίντεο κερδίσει έναν αγώνα, ακόμη κι αν αυτός διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω. Πρέπει να βοηθηθεί ο διαιτητής στο να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις».

Ως προς την διακοπή του αγώνα, που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, σχολίασε: «Δεν θέλουμε η ροή του παιχνιδιού να διακόπτεται, γιατί η ροή του παιχνιδιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του αθλητισμού. Συνεχίζουμε τις δοκιμές και ελπίζω ειλικρινά να προκύψει κάτι θετικό. Και ελπίζω ακόμη στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι απλώς να χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό τεστ, αλλά να εφαρμοστεί».

Τέλος, ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε και στις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους ευρωπαϊκούς συλλόγους, η αύξηση σε 48 των εθνικών ομάδων που θα συμμετέχουν στα τελικά των Μουντιάλ. «Δεν απαιτούνται περισσότερα παιχνίδια και δεν θα χρειαστούν περισσότερες ημέρες», επανέλαβε.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε