Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο σχολιάζουν οι λάτρεις της σοκολάτας μετά την ανακοίνωση της Nestle πως θα μειώσει κατά 40% τη ζάχαρη στις σοκολάτες της. Η ελβετική εταιρεία υποστηρίζει πως η επικείμενη αλλαγή δεν θα επηρεάσει τη γεύση, με τους περισσότερους να εμφανίζονται διστακτικοί για το αποτέλεσμα.
From toblerone to kitkat real quick, no wonder sugar rush 24/7
— haesoo (@SyafinaEverly) December 12, 2016
If you like kitkat stock up for the new year becuse they are taking the sugar out and replaceing it in 2017
— rob ash (@blueshinysky12) December 3, 2016
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν βρει έναν τρόπο ώστε να μην αλλάξει η γεύση. Η νέα σύνθεση του σακχάρου θα διαλύεται πιο γρήγορα στις γλώσσες μας, ξεγελώντας έτσι τη γεύση μας. Ο Stefan Catsicas, προϊστάμενος τεχνολογίας της Nestle, το χαρακτήρισε πραγματικά ρηξικέλευθο, με τον καθηγητή Julian Cooper, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων να κάνει λόγο για “καλή επιστήμη”.
Η νέα πρακτική της εταιρείας θα αρχίσει να υιοθετείται από το 2018. Η Nestle ξεκίνησε να μειώνει τη ζάχαρη σε όλη την γκάμα των προϊόντων της από το 2007, εισάγοντας μια παγκόσμια πολιτική για τη μείωση της ζάχαρης.
Πηγή: BBC