Τετάρτη, 7 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΝΒΑ: Ωμό «κατηγορώ» του Γουέστ στους Αμερικανούς για Τραμπ

ΝΒΑ: Ωμό «κατηγορώ» του Γουέστ στους Αμερικανούς για Τραμπ

Ντροπή χαρακτήρισε την εκλογή Τραμπ ο προπονητής των Ντιτρόιτ Πίστονς, Σταν Βαν Γκάντι. Οι αντιδράσεις από το ΝΒΑ συνεχίζονται. Η δε δήλωση του Γουέστ για τους Αμερικανούς ήταν ωμή και ευθεία βολή στη χώρα.

Υποστήριξε ότι η ρητορική του Τραμπ για τις γυναίκες, τις μειονότητες και τους μετανάστες θα βλάψει μόνο τη χώρα: «Είναι ενοχλητικό. Δεν μπορώ να πω ότι έχω αισθανθεί ποτέ τόσο ντροπή για τη χώρα μας μέχρι σήμερα,» είπε ο Φαν Γκάντι στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Μόλις επελέξαμε έναν ανοιχτά ξεδιάντροπα ρατσιστή, μισογύνη ηγέτη. Αυτό που κάναμε με τις μειονότητες και τις γυναίκες σε αυτές τις εκλογές είναι κατακριτέο. Μόλις ρίξαμε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού μας, κάτω και προβληματίζομαι με τη σκέψη, που βρισκόμαστε ως χώρα».

Γουέστ: «Ολο αυτό το παραμύθι για κάποια μετα-φυλετική ουτοπία που ο Ομπάμα δημιούργησε, δεν ισχύει. Αυτά που είπε ο Τραμπ, τα πράγματα που αντιπροσώπευε αυτός, είναι εκείνο που αισθάνεται η πλειονότητα αυτού του έθνους . Νομίζω ότι τους ενθάρρυνε μόνο και μόνο επειδή αυτός ήταν σε θέση να το πει δημοσίως».
 

Ο Βαν Γκάντι, του οποίου η ομάδα Πίστονς πρόσθεσε: «Δεν θέλω να ακούσω τίποτα από τους ηγέτες μας, ή οποιονδήποτε άλλον να μιλάνε για την Κίνα, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να μάθουμε ίσως από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί δεν έχουμε τίποτα να τους διδάξουμε».

Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στηβ Κερ υποστήριξε: «Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο από αυτό», δήλωσε ο Κερ. «Δεν έχω καμία ιδέα για το τι είδους πρόεδρος θα είναι, αλλά είναι δύσκολο όταν δεν υπήρξε σεβασμός και αξιοπρέπεια. Περπατάς και βλέπεις τα πρόσωπα των παικτών σου, και οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν προσβληθεί άμεσα, ως μειονότητες. Είναι σίγουρα συγκλονιστικό. Και είναι αληθινό».

Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ, Ντέιβιντ Γουέστ, τόνισε: «Ολο αυτό το παραμύθι για κάποια μετα-φυλετική ουτοπία που ο Ομπάμα δημιούργησε, δεν ισχύει. Αυτά που είπε ο Τραμπ, τα πράγματα που αντιπροσώπευε αυτός, είναι εκείνο που αισθάνεται η πλειονότητα αυτού του έθνους . Νομίζω ότι τους ενθάρρυνε μόνο και μόνο επειδή αυτός ήταν σε θέση να το πει δημοσίως».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε