Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Να μην αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Παπαγεωργόπουλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να μην αναιρεθεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η καταδικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί για τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ανώτατο Δικαστήριο ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Την ίδια πρόταση έκανε και για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη και στους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊτατζή και Θωμά Γκόλα.Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθούν οι αναιρέσεις επι σημαίνοντας πως η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων περί ακυρότητας της διαδικασίας στο Εφετείο.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 12 ετών για την απλή συνέργεια στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου της συμπρωτεύουσας ύψους 17,9 εκατ. ευρώ κατά την οκταετία 1999-2007.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ακόμη καταδικαστεί, ο Μιχάλης Λεμούσιας σε κάθειρξη 13,5 ετών για απλή συνεργεία και πλαστογραφία, ο Παναγιώτης Σαξώνης σε κάθειρξη 20,5 ετών για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα και οι Γιώργος Γκαϊτατζή και Θωμάς Γκόλα, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών ο καθένας. Οι κατηγορούμενοι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της καταδικαστικής απόφασης, ζητώντας την αναίρεση της.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε