Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Την έκδοση του Μιχάλη Ζολώτα στη Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των Κυπριακών αρχών να εκδοθεί στη Κύπρο για ένα από τα αδικήματα που του αποδίδονται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας.

Ωστόσο, ήδη ο εφοπλιστής, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. “Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο”, δηλωσε ο συνηγορος του εφοπλιστή, καθηγητης κ. Χριστος Μυλωνοπουλος, μετα την απόφαση του δικαστικού συμβουλιου. “Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και οχι για τις υπόλοιπες 28, η οποια και φέρει τον Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαυρου χρηματος το 2013, στη Λευκωσία. Προκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο”.

Ο εφοπλιστής εμπλέκεται στην υπόθεση της εταιρείας Focus, μέσω της οποίας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσόο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας της κόρης του, Αθηνάς.

Για την υπόθεση αντιμετώπιζε κατηγορία από τις Κυπριακές αρχές και ο εκλιπών επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Κι αυτό διότι οι κυπριακές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τη δωροδοκία κρυβόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MIG, προκειμένου ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε