Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από το 2015, εξαπατούσαν πολίτες που είτε είχαν αναρτήσει ηλεκτρονικές αγγελίες προς πώληση αυτοκινήτων, είτε αναζητούσαν σε αυτές οχήματα για αγορά.
Στην πρώτη περίπτωση εξαπάτησης, κάποια από τα μέλη ερχόντουσαν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, για τα οποία είχαν δηλώσει ακινησία, λόγω φθοράς και τους έπειθαν να τους το μεταβιβάσουν πριν από την εξόφληση ολόκληρου του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού. Στη συνέχεια, τα επισκεύαζαν και αφού έβγαζαν νέες πινακίδες κυκλοφορίας με ψευδείς δηλώσεις απώλειας, τα αναρτούσαν εκ νέου προς πώληση.
Παράλληλα, οι δράστες στις περιπτώσεις όπου ανυποψίαστοι πολίτες αναζητούσαν αγγελίες για αγορά αυτοκινήτων και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθαν να τους καταθέσουν τραπεζικά, είτε να τους παραδώσουν κατά τη συνάντηση, μέρος του χρηματικού ποσού για την αγορά. Τα θύματα ουδέποτε παραλάμβαναν τα οχήματα, καθώς ο υποτιθέμενος πωλητής δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές τους κλήσεις.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά περιπτώσεις απάτης, με τη μέθοδο αυτή, κατά τις οποίες τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν χρηματικό όφελος μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκεται και μία 36χρονη, αρχηγικό μέλος της σπείρας, η οποία είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ