Κόσμος

Video σοκ: Η στιγμή που βομβαρδίζουν παιδιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ – καρέ ακόμα ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στο Χαλέπι: τη στιγμή του βομβαρδισμοί ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη ρημαγμένη πόλη.

Το σοκαριστικό video δημοσιεύει το Associated Press. Η στιγμή που τα πάντα τινάζονται στον αέρα εξαιτίας του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Άσαντ έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου όπου στεγαζόταν το παιδιατρικό νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Παρασκευή (18.11.2016). Μια κάμερα ασφαλείας δείχνει ανθρώπους σε αίθουσα αναμονής. Ξαφνικά, τα πάντα γύρο τους γκρεμίζονται και εκείνοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρυφτούν και να γλιτώσουν. Ο χώρος γεμίζει σκόνη και η ψευδοροφή καταρρέει.

Μια άλλη κάμερα βρίσκεται σε αίθουσα αναμονής που είναι άδεια. Ο βομβαρδισμός διαλύει τα πάντα.

Υπάρχουν όμως και πλάνα από κάμερες που βρίσκονται έξω από το κτίριο. Δείχνουν το δρόμο και έναν άνδρα να περπατά. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα έρχεται η έκρηξη και μια τεράστια πορτοκαλί πύρινη μπάλα σαρώνει τα πάντα.

Εξίσου σοκαριστικό είναι και το video του Al Jazeera, το συνεργείο του οποίου έτυχε να βρίσκεται την ώρα της επίθεσης μέσα στο νοσοκομείο. Ένας άνδρας προσπαθεί να συνέλθει, ενώ οι νοσοκόμες δίνουν μάχη για να σώσουν τα νεογέννητα.

Σε κάποιο σημείο του video ακούγεται να γίνεται έκρηξη. Επικρατούν πανικός και χάος. Μανάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τα παιδιά τους, φωνές, ουρλιαχτά και τρόμος. Οι νοσοκόμες βγάζουν τα νεογνά από τις θερμοκοιτίδες, ενώ προσπαθούν η μια την άλλη.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό έγκλημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Χαλέπι της Συρίας. Ο Άσαντ και οι Ρώσοι που τον στηρίζουν βομβαρδίζουν τους αντάρτες που έχουν τον έλεγχο στα ανατολικά της πόλης. Και οι αντάρτες βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του Άσαντ, που ελέγχουν το δυτικό τμήμα.

Και στη μέση άμαχοι, αθώοι, που χάνουν τη ζωή τους. Όπως έγινε σε ένα σχολείο του δυτικού Χαλεπίου, το οποίο βομβάρδισαν οι δυνάμεις των ανταρτών το πρωί της Κυριακής (20.11.2016) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, από τους οποίους οι επτά ήταν παιδιά!

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό