Κόσμος

Επικεφαλής “σοφών”: Αξίζει να παλέψει κανείς για να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit έχει μετά βίας επηρεάσει μέχρι στιγμής τη γερμανική οικονομία, αλλά αξίζει να προσπαθήσει κανείς να κρατήσει τη χώρα αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

«Αναφορικά με το Brexit, μετά βίας βλέπουμε κάποιες οικονομικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα. Φυσικά βλέπουμε το μεγαλύτερο (αντίκτυπο) στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Κριστόφ Σμιντ, επικεφαλής των επονομαζόμενων «σοφών», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΕΕ είναι ο πολιτικός αντίκτυπος από το Brexit. «Κατά συνέπεια, το συμπέρασμά μας είναι ότι αξίζει να παλέψει κανείς προκειμένου να μην συμβεί στο τέλος το Brexit», δήλωσε ο Σμιντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα