Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ταραχή στην κυβέρνηση από την εκλογή Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα

Ταραχή στην κυβέρνηση από την εκλογή Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα

Ταραχή προκάλεσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η εκλογή του Τάκη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Κι αυτό γιατί ο εκλεκτός του ΤΧΣ για τη θέση δεν ήταν ο κ. Θωμόπουλος, αλλά ο κ. Τσιτσιράγκος, πράγμα που σημαίνει ότι το διοικητικό συμβούλιο αγνόησε την πρόταση του ΤΧΣ, το οποίο σημειωτέον είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής με ποσοστό 40% περίπου.

Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως ούτε ο SSM, δηλαδή η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είδε με καλό μάτι τις εξελίξεις, αλλά προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες προκαλεί προβληματισμό και υπάρχουν σκέψεις για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, ώστε να ανατραπεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Προς το παρόν οι αρμόδιοι του ΤΧΣ δεν θέλουν να πάρουν εν θερμώ αποφάσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα συγκληθεί το γενικό συμβούλιο για να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, αν δηλαδή θα γίνει αποδεκτή η επιλογή Θωμόπουλου ή θα συγκληθεί γενική συνέλευση της τράπεζας με σκοπό την αλλαγή της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε