Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το… φαινόμενο Τραμπ

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την προσεχή Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα παραστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία.

Η ατζέντα

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και σε γεύμα εργασίας για τη Συρία. Ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στον Λίβανο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και στο «πνεύμα» της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

Ακόμη, η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει την πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, την αποτίμηση της υλοποίησης των στόχων που ετέθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας το 2015 και την εξέλιξη των σχέσεων της ΕΕ με τους ανατολικούς εταίρους.

Τέλος, στην απογευματινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξεταστεί, σε κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας, η παγκόσμια στρατηγική για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και η πορεία εκπόνησης του Σχεδίου Εφαρμογής για την Ασφάλεια και την Άμυνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7