Πέμπτη, 29 Αυγ.
26oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Επόπτης και Μάτος “ξέραναν” την Ένωση στο 95′

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Με… λυτρωτή τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής για την Super League. Ο άσος του “δικεφάλου” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Διαμαρτύρονται δικαιολογημένα οι άνθρωποι της ΑΕΚ για το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΟΚ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η μπάλα στο γύρισμα του Μάτος είχε βγει έξω καθώς ο άσος των γηπεδούχων δεν είχε προλάβει την μπάλα. Ο πρώτος επόπτης της αναμέτρησης, κ. Ευθυμιάδης, δεν είδε τη φάση και την άφησε να εξελιχτεί, με τον Ντίντακ να παραχωρεί το κόρνερ. Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ που έκρινε το ματς.

Όπως και να έχει, ο Μάτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού Ανέστη και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (11β.), όντας στο -3 από τον Παναθηναϊκό (14π.) και στο -7 από τον Ολυμπιακό (18π.).

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν ιδιαίτερες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να αδυνατεί να γίνει απειλητικός και την ΑΕΚ να περιμένει πίσω τους Θεσσαλονικείς να προσπαθεί να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Το πρώτο 20λεπτο στην Τούμπα πέρασε με μπόλικα λάθη στο κέντρο και χωρίς φάσεις.

Η πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, με τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκάλο να βρίσκει τον Αλμέιδα μέσα στην περιοχή και τον Πορτογάλο να πλασάρει άουτ από καλή θέση.

H AEK μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι άρχισε μετά από αρκετή ώρα να βρίσκει ρυθμό και οι δύο ομάδες έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα στο ίδιο λεπτό (74’).

Πρώτα ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και στην συνέχεια ο Ανέστης «έβγαλε» εντυπωσιακά κοντινό σουτ του Ροντρίγκες έξω από την περιοχή. Στο 77′ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ σταμάτησε και πάλι τον Ροντρίγκες, ενώ λίγο αργότερα είχαμε μία μικρή διακοπή του παιχνιδιού, μιας κι ένας ανεγκέφαλος οπαδός του ΠΑΟΚ πέταξε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ίβιτς πίεσαν για να πάρουν τη νίκη, με τον Ανέστη να έχει απαντήσεις σ’ όλες τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Τελικά, στην τελευταία φάση ο Μάτος νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, έστειλε με κοντινή προβολή (90+5’) την μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε φωτιά στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (63’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (74’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87’ Περέιρα).

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (70’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αλμέιδα (90’ Αραβίδης).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε