Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Euroleague – Παναθηναϊκός, Πεδουλάκης: “Κρύβουν κινδύνους οι πρεμιέρες”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (14/10, 21:15) την Ζαλγκίρις Κάουνας, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Euroleague, με τον προπονητή του «τριφυλλιού», Αργύρη Πεδουλάκη, να δηλώνει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν κινδύνους και πως γι’ αυτό το λόγο η ομάδα του πρέπει να είναι συγκεντρωμένη.

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: «Η νέα σεζόν της Ευρωλίγκας, η οποία έχει διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής πλέον, ξεκινάει για εμάς με ένα δύσκολο παιχνίδι ενάντια στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Κάθε πρεμιέρα απαιτεί σοβαρότητα και συγκέντρωση, καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους. Από τη μεριά μας, πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του ματς, ώστε να πάρουμε τη νίκη».

Ο Τζέιμς Φελντέιν, από την πλευρά του, τόνισε: «Πρώτα από όλα, αισθάνομαι χαρούμενος που αρχίζει η νέα σεζόν στην Euroleague. Ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας ξανά. Ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις είναι το πρώτο μας τεστ, σε μια δύσκολη χρονιά, και θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Απ’ τη μεριά του ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δήλωσε ενθουσιασμένος για την ανανεωμένη Euroleague, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το δίδυμο Νικ Καλάθη-Γιάννη Μπουρούση, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός προπονητής είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την αρχή μιας νέας εποχής για την Euroleague. Είναι όμως πολύ δύσκολο για μας να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού οι αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα είτε ήταν με αντιπάλους χαμηλης δυναμικότητας είτε έπαιζαν με αρκετές ελλείψεις. Για αυτό το λόγο δεν μπορούσαμε να αναλύσουμε πλήρως το παιχνδί του. Κοιτώντας το ρόστερ των αντιπάλων μας είναι ξεκάθαρο πως έχουν μια φανταστική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία οι Καλάθης και Μπουρούσης μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πιο επικινδυνοι παίκτες και πρέπει να προσαρμόσουμε την άμυνα μας πάνω τους. Επιπλέον, πρέπει να προσέξουμε τους σουτέρ τους. Ακόμα δεν είμαστε σε πλήρη φόρμα, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Χρειαζεται να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες, αλλά βελτιώνομαστε μετά από κάθε προπόνηση και αγώνα».

Τέλος, ο γκαρντ των Λιθουανών, Αρτούρας Μιλάκνις, δήλωσε: «Πρώτα άπ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ζαλγκίρις. Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό την περασμένη σεζόν. Η συμμετοχή μου στο EuroCup με την Ούνικς ήταν μια καλή εμπειρία, όμως τώρα επέστρεψα στην Euroleague και πλέον ανυπομονώ για την νέα σεζόν. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην έδρα του Παναθηναϊκού, αφού έχει φανταστικούς φιλάθλους. Ακόμα, το νέο ρόστερ τους είναι πολύ ευέλικτο, αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες του μπορούν να παίξουν σε αρκετές θέσεις. Επιπλέον, ενισχύθηκαν με τους Μπουρούση και Σίνγκλετον, που είναι από τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός αρέσκεται στο να παίζει γρήγορο μπάσκετ και έτσι πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και να είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε το ρυθμό τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε