Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

“Οχι” του Γκιγκς στη Σουόνσι

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μπομπ Μπράντλεϊ θα είναι, και επίσημα, ο αντικαταστάτης του Φραντσέσκο Γκουιντολίν στην τεχνική ηγεσία της Σουόνσι. Ο Αμερικανός τεχνικός άφησε τη Γαλλία και τη Χάβρη για να συνεχίσει την καριέρα του στην πρέμιερ λιγκ και στον πάγκο του ουαλικού συλλόγου. Ο 61 ετών Γκουϊντολίν, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε αναλάβει τα «ηνία» των «κύκνων» τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διαδέχθηκε τον Γκάρι Μονκ, καθώς η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό από την Premier League.

Υπό την καθοδήγησή του Ιταλού κόουτς, η Σουόνσι εξασφάλισε τη σωτηρία της, με αποτέλεσμα τον Μάιο ο Γκουιντολίν να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο. Όμως, το ξεκίνημα της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν δεν ήταν τόσο καλό, καθώς η Σουόνσι έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς μετά από επτά αγώνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 17η θέση της κατάταξης.
Η Σουόνσι γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter το «διαζύγιο» με τον Γκουιντολίν, αναφέροντας στη σχετική ανάρτηση ότι θα τον αντικαταστήσει ο Αμερικανός Μπομπ Μπράντλεϊ, ο οποίος από το 2006 έως το 2011 κάθησε στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Οι «κύκνοι» ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε συμφωνία με τη Χάβρη, προκειμένου ο 58χρονος Μπράντλεϊ να μείνει ελεύθερος από τον γαλλικό σύλλογο.
Να σημειωθεί πως η διοίκηση της Σουόνσι είχε έρθει σε επαφή με τον Ράιαν Γκιγκς, βοηθός προπονητή, όταν ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λούις Φαν Γκάαλ. Ο «Γκίγκσι», όμως, αρνήθηκε την πρόταση των «κύκνων», καθώς η ομάδα δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του και περιμένει πρόταση από μια πιο ανταγωνιστική ομάδα: «Συναντήθηκα με τη διοίκηση της Σουόνσι δύο φορές, αλλά αρνήθηκα την πρόταση της. Τους εξήγησα πως θέλω να δουλέψω σε μια μεγαλύτερη ομάδα.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε