Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Εθνική ποδοσφαίρου: Ο δρόμος της… επιστροφής και τα προβλήματα!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

“Δυο χρόνια φάγαμε… ξύλο” είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μίχαελ Σκίμπε, αλλά η προσπάθεια που γίνεται πλέον στην εθνική δείχνει πως αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Η εθνική πέτυχε και το βράδυ της Παρασκευής το στόχο της. Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της – για τον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018- πήρε τους 3 πόντους και πλέον στρέφει το βλέμμα στην επόμενη αναμέτρηση (σε 3 μέρες) στην Εσθονία.

Αυτός όμως δεν είναι το μοναδικό που θέλει να καταφέρει. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό από την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 είναι η Γαλανόλευκη να ξαναγίνει… ομάδα. Ένα σύνολο δηλαδή το οποίο είδαμε στο παρελθόν επί εποχής Ρεχάγκελ και Σάντος. Αυτό που χάθηκε με τον Ρανιέρι τεχνικό.

Εδώ και καιρό έχει φανεί πως η ομάδα που φτιάχνει ο Σκίμπε βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ακόμα και οι σχέσεις των παικτών έχουν αλλάξει και θυμίζουν κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των διεθνών στο 1-0 επί της Κύπρου. Οι παίκτες πήγαν πάνω στον Μήτρογλου για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, ενώ ο Μανιάτης πήγε να αγκαλιάσει τον Τζαβέλλα (φαίνεται πως η άσχημη στιγμή που είχαν πριν το Μουντιάλ του 2014 έχει για τα καλά ξεχαστεί).

Το κλίμα έχει… γυρίσει και φαίνεται από τα βλέμματα των παικτών του Σκίμπε. Μπορεί η ομάδα να θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική, αλλά όταν βλέπεις τους Φορτούνη και Μάνταλο να συνεργάζονται, τότε μόνο… χαμόγελα μπορείς να έχεις για το μέλλον της Γαλανόλευκης, έστω και αν το επιθετικό transition της Ελλάδας δεν ήταν το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο. Η εθνική -που γίνεται ξανά ένα… κλειστό κλαμπ- δεν ήταν ό,τι πιο θελκτικό, αλλά παίζει ξανά εκείνο το συντηρητικό αλλά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που την οδήγησε στις μεγάλες της επιτυχίες

Μοναδικό μελανό σημείο πιθανότατα είναι το πρόβλημα που υπάρχει στα αμυντικά χαφ. Από ‘κει που κάποτε ο Ρεχάγκελ άφηνε εκτός αποστολής παίκτες όμως ο Στολτίδης και ο Ζήκος, τώρα ο Σκίμπε προσπαθεί να μάθει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι… παροπλισμένοι Τζιόλης και Μανιάτης και να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλίδη σε μια θέση που έδειξε πως ο… φιλότιμος αμυντικός δεν την “έχει”. Άλλωστε, η γαλανόλευκη θα βρει μπροστά της πιο δυνατούς αντιπάλους από την κύπρο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της στο κέντρο.

Αν τα όποια λάθη διορθωθούν, η ομάδα “χτιστεί” επάνω στους ποιοτικούς Φορτούνη – Μάνταλο, οι επιλογές στους αμυντικούς μέσους έχουν αγωνιστική ετοιμότητα και ο Μήτρογλου “ταϊστεί” σωστά, τότε αυτή η ομάδα θα πετύχει το στόχο της πρόκρισης στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε