Τετάρτη, 28 Αυγ.
29oC Αθήνα

Διαφορά ποιότητας! Η ΑΕΚ “έκλεισε” την τετράδα του Κυπέλλου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με μια εξαιρετική εμφάνιση -κυρίως στην τρίτη περίοδο- η ΑΕΚ επικράτησε του Κόροιβου Αμαλιάδας (98-57) στο ΟΑΚΑ με και πήρε το τελευταίο “εισιτήριο” για τους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που πέτυχε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Στην ΑΕΚ κατέληξε το τελευταίο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών. Μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, η Ένωση έκλεισε και αυτή θέση στους “4” του θεσμού, αποκλείοντας άνετα στα προημιτελικά τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ο οποίος ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με το τελικό 98-57.

Οι “κιτρινόμαυροι” αγωνίστηκαν χωρίς κόσμο (τιμωρία έδρας), Βασιλειάδη (λόγω τιμωρίας από πέρσι) και Λαρεντζάκη (λόγω ενοχλήσεων), παρόλα αυτά απέκλεισαντον αξιόμαχο για ένα ημίχρονο Κόροιβο.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς δημιούργησε από το πρώτο ημίχρονο μία διαφορά “ασφαλείας”, ενώ αλλά στην τρίτη περίοδο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει τους 30 πόντους.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Μάικ Ντίξον με 20 πόντους. Ευχάριστη έκπληξη ο Διονύσης Σκουλίδας (11π.), πολύ καλός ο Τζαουάντ Γουίλιαμς (12π.), ενώ πήραν αρκετό χρόνο Μωραΐτης (6π.) και Τσαλμπούρης (7π.).

Δεκάλεπτα: 23-16, 47-33, 75-48, 98-57. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 20, Όουενς 4, Ιβάνοβιτς 7, Μωραΐτης 6, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11, Γουίλιαμς 12, Τσαλμπούρης 7. 

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 8, Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12, Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10, Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9, Αποστολίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής 4. 

Διαιτητές: Κορομηλάς-Τσαρούχα-Μαλαμάς (Ντάβαρης, Άκελ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε