Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Αποφασισμένες οι Λίγες να ανατρέψουν τις αλλαγές στο Champions League

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL) ξεκαθαρίζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που αναμένεται να υιοθετηθούν από την σεζόν 2018-19 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αποφασισμένη να παλέψει μέχρι το τέλος για να μην «περάσουν» οι αλλαγές στο Champions League, που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο, είναι η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL).

Η αιφνιδιαστική απόφαση της (κατ’ ουσίαν «ακέφαλης» τότε UEFA) να δώσει από τέσσερις εγγυημένες θέσεις στους ομίλους στις τέσσερις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες, αρχής γενομένης από το 2018, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ακόμη κι από λίγες που θεωρητικά ευνοούνται από αυτή την απόφαση, όπως η ισπανική και η αγγλική.

Οι υπεύθυνοι των εθνικών πρωταθλημάτων εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός «κλειστού» Champions League, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι σύλλογοι της ευρωπαϊκής ελίτ, υπό την πίεση των οποίων άλλωστε ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

«Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Ο νέος πρόεδρος της UEFA (σ.σ. ο Σλοβένος Αλεξάντερ Τσέφεριν) έχει πει ότι θα την επανεξετάσει και είναι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την αλλάξουμε» τόνισε ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον, από το βήμα του συνεδρίου “Leaders in Sport Business”, που διεξάγεται στο “Στάμφορντ Μπριτζ” του Λονδίνου. «Υπήρξε ένα κενό στην ηγεσία της UEFA και νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι το εκμεταλλεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτό το χάλι. Θέτουν τις προϋποθέσεις για μία ιδιωτική κλειστή λίγκα στο μέλλον, κι αυτό το ρίσκο είναι πιο επικίνδυνο από τις αλλαγές αυτές καθ’ αυτές» πρόσθεσε ο Όλσον, ο οποίος αναγνώρισε πάντως ότι χρειάζονται αλλαγές στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και ότι οι μεγάλοι σύλλογοι δεν μπορεί παρά να έχουν λόγο σε αυτές.

Ο επικεφαλής της EPFL επανέλαβε ότι, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, σε περίπτωση που οι αλλαγές επικυρωθούν, οι εθνικές λίγκες θα αρχίσουν να προγραμματίζουν αγώνες την ίδια ώρα με τις αναμετρήσεις του Champions League, κάτι που μέχρι τώρα δεν γίνεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε