Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ένταση λόγω… έλλειψης χώρου στη δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: “Πού ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν;”

Ένταση λόγω… έλλειψης χώρου στη δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: “Πού ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν;”

Δεν έγινε δεκτή η ένσταση του Σέρβου κατηγορουμένου στην υπόθεση των “κόκκινων δανείων” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς το Δικαστήριο έκρινε πως δεν ήταν απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωρίζοντας την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι “έχει λάβει γνώση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτή”. Σύμφωνα με τους δικαστές, οι κατηγορίες του δεν διαφοροποιήθηκαν και συνεπώς δεν ήταν απαραίτητη η μετάφραση του βουλεύματος στα Σερβικά.

Μετά την απόρριψη της ένστασης, η πρόεδρος της έδρας επέμεινε να μη διακόψει τη δίκη σε άλλη συνεδρίαση αλλά να συνεχιστεί η διαδικασία σε μια μικρή αίθουσα όπου οι δικηγόροι των 35 κατηγορουμένων όρθιοι δεν μπορούσαν να χωρέσουν στα έδρανα. Το αποτέλεσμα οι συνήγοροι να προειδοποιήσουν την πρόεδρο πως θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία. “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες αίθουσες”, υποστήριξε η πρόεδρος και οι τόνοι ανέβηκαν, με τους δικηγόρους να απαντάνε : “Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Που ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν;”

Συνήγορος: Όταν η Πολιτεία ορίζει δίκες πρέπει να διασφαλίζει και τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης

Πρόεδρος: Προβάλετε προσκόμματα. Τα δικαστήρια έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Συνήγορος: Να διακόψουμε για να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα. Είναι απαράδεκτες και αντιδικανομικές οι συνθήκες αυτές που μας αναγκάζεται να κάνουμε τη δίκη

Πρόεδρος: Έπρεπε να έχει θέσει τα προβλήματα αυτά στην διοίκησή του Εφετείου ο ΔΣΑ

Πολιτική αγωγή: Μας ζητάτε να νομιμοποιηθούμε. Έχουμε δεκάδες έγγραφα. Δεν είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε αυτές τις συνθήκες.

Συνήγορος : Βλέπουμε δυο χρόνια να γίνονται εργολαβίες για να κατασκευαστούν αίθουσες για μεγάλες δίκες. Που είναι αυτές; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ένα πόδι;

Πρόεδρος: Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά από 15 χρόνια, για να βρούμε αίθουσα.

Μετά από αυτόν τον έντονο διάλογο το Δικαστήριο διέκοψε για λίγο, ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε και μετά τη διακοπή.

Με την επιστροφή των δικαστών δημιουργήθηκε νέα ένταση καθώς συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι κατηγορούμενοι εντολείς τους “τους ζήτησαν το λόγο επειδή άφησαν ασχολίαστη τη φράση της προέδρου: “Δεν έχουμε αίθουσες και για αυτή την κατάσταση φταίνε και οι εντολείς σας”.”Δεν είπα τίποτα για τους εντολείς σας, μην παραποιείτε τα λόγια μου”, αντέτεινε η πρόεδρος

“Το είπατε, το ακούσαμε τόσοι άνθρωποι, μη δημιουργείτε εικόνα προκατάληψης για τους κατηγορούμενους επέμειναν οι συνήγοροι και ζήτησαν “το περιστατικό να καταχωρηθεί στα πρακτικά”.

Τελικά η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε