Κόσμος

Συναγερμός! 100 πρόσφυγες αγνοούνται στη Μεσόγειο

Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού αγνοούνται από χθες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα το λιμενικό σώμα της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι οι 29 εκ των 126 επιβαινόντων της βάρκας, που βυθίστηκε, διασώθηκαν.

«Σύμφωνα με μια πληροφορία που λάβαμε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 παράτυποι μετανάστες, αφρικανικής υπηκοότητας, διασώθηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού σώματος στην Τρίπολη.

«Επέβαιναν σε μια φουσκωτή λέμβο η οποία σκίστηκε και πλημμύρισε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κάσεμ, ένας από τους επιζώντες επιβεβαίωσε ότι «η βάρκα είχε αποπλεύσει από το Γκαραμπουλί (70 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης) μεταφέροντας 126 παράτυπους μετανάστες» και καθώς παρασύρθηκε από τα κύματα «η λέμβος σκίστηκε και το νερό εισέβαλε στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οι 97 μετανάστες (…) μεταξύ αυτών 3 γυναίκες και ένα παιδί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς