Κόσμος

O “τιμωρός” πρόεδρος των Φιλιππίνων απαγορεύει το κάπνισμα – 3.600 νεκροί από τον ανελέητο “πόλεμο” στα ναρκωτικά

Εθνική απαγόρευση του καπνίσματος φέρνει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte που έχει γίνει γνωστός ως "τιμωρός" μετά τον βάναυσο "πόλεμο" που κήρυξε κατά των ναρκωτικών με 3.600 εμπόρους ναρκωτικών να έχουν πέσει νεκροί από την έναρξή του.

Ο Rodrigo Duterte ήταν αδίστακτος στο κηνύγι υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών στη χώρα και πλέον απαγορεύει το κάπνισμα. Γνωστός και ως “τιμωρός”, ο Duterte θέλει να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο το κάπνισμα.

Οι εθνικοί περιορισμοί θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με εκείνους που είχε θέσει στην πόλη Davao όπου ήταν δήμαρχος. “Δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους πλέον, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικους”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Paulyn Ubial.

“Θεωρούνται δημόσιοι χώροι τα πάρκα, οι στάσεις λεωφορείων και ακόμα και τα οχήματα”, συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του. Μένει να οριστικοποιηθεί πώς θα λειτουργήσει η απαγόρευση σε σχέση με τους καθορισμένους χώρους καπνίσματος στη χώρα, που είναι πιθανό να καταργηθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Σε ερώτηση που του τέθηκε, η υπουργός Υγείας Paulyn Ubial τόνισε πως αδιαφορεί για την αντίδραση των μεγάλων βιομηχανιών καπνού. “Είναι στο χέρι σας να αντιταχθείτε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε που ο πρόεδρος Duterte ανέβηκε στην εξουσία στα τέλη Ιουνίου έχουν πέσει νεκροί περίπου 3.600 άνθρωποι μετά τον ανελέητο πόλεμο που κήρυξε κατά των χρηστών ουσιών και των εμπόρων ναρκωτικών.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ τη «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ