Παρασκευή, 22 Νοε.
18oC Αθήνα

Γεροβασίλη για ΕΣΡ: «Δεν θα περάσουμε σε κανένα μαύρο, αν είναι δυνατόν»

Γεροβασίλη για ΕΣΡ: «Δεν θα περάσουμε σε κανένα μαύρο, αν είναι δυνατόν»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα, για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν όσον αφορά στο θέμα της αλλαγής του νόμου Παππά αλλά και για το ύφος της το οποίο συζητήθηκε πολύ στην δήλωση που έκανε μετά την απόφαση του ΣτΕ να κυρήξει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Όπως σας είπαμε η πρόταση για τον Πολύδωρα δεν ήταν παραταξιακής λογικής αλλά μια προσπάθεια να ανοίξει ένα συναινετικό πεδίο για την συγκρότηση του ΕΣΡ που είναι συνταγματική επιταγή και ανάγκη», είπε η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Και πρόσθεσε: «Το παράδοξο δεν είναι να αντιδρούν άνθρωποι της αριστεράς αλλά από τη ΝΔ. Υπήρξε 30 χρόνια βουλευτής της ΝΔ».

Η κα Γεροβασίλη δήλωσε ανοικτή στον διάλογο λέγοντας: «Είμαστε ανοικτοί σε έναν διάλογο για το ΕΣΡ που θα συμβάλλει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Πήραμε κι εμείς το κόστος να μην στηρίξουμε έναν άνθρωπο από την αριστερά. Μπορούμε να συζητήσουμε και άλλα πρόσωπα».

Στο ερώτημα αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ απάντησε: «Εχουμε ένα περιβάλλον το οποίο έχει κριθεί από το ΣτΕ και παράνομο και αντισυνταγματικό. Ο νόμος Παππά λέει ότι αρμόδιο είναι το ΕΣΡ είναι το πρώτο νομοθέτημα που δηλώνει καθαρά ότι η αρμοδιότητα είναι στο ΕΣΡ. Έγινε 3 φορές προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αποκαταστήσει το τοπίο».

Για την επίθεση της κυβέρνησης στο ΣτΕ η κα Γεροβασίλη είπε: «Το άρθρο 14 του Συντάγματος μου επιτρέπει να λέω την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Θεωρώ ότι είναι υποκρισία εκ μέρους των άλλων. Είχαμε μια κρίση και δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς. Όλοι αυτοί που λένε ότι σέβονται την δικαιοσύνη και δεν εφάρμοσαν τις επιταγές της δικαιοσύνης τι λένε τώρα; Τι προτιμάτε; Οι πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν να πουν ότι κάναμε παρέμβαση. Ποιά παρέμβαση; Η απόφαση είχε βγει. Στον δημόσιο διάλογο καλώς εγώ εξέφρασα την άποψή μου όπως και οι δικαστές. Εχω δικαίωμα να κρίνω», είπε η κα Γεροβασίλη.

Για το ύφος της απάντησε: «Το ύφος θα κρίνουμε; Εγώ σας λέω ότι μπορεί να είχα πυρετό. Το ύφος θα κρίνουμε; Αυτό είναι ανόητο. Εμείς κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους. Οι άλλοι κρίνουν αλλά δεν τηρούν τους νόμους. Αυτή είναι η διαφορά μας. Κρίναμε μια απόφαση και τι αυτή παράγει. Όταν αναφέρθηκα σε δυο τρία πράγματα που θα γίνονταν μέσω αυτών των χρημάτων θα με βρείτε δραματικά απέναντι. Δεν είναι λαϊκισμός αυτά που είπα».

Για την αλλαγή του νόμου:

«Περιμένουμε το σκεπτικό του ΣτΕ. Παρανόμως γνωρίζουμε όσα γνωρίζουμε. Είναι προφανές ότι όταν αποτυπωθεί μια απόφαση με το σκεπτικό της αυτό θα κρίνει και το επόμενο νομοθέτημα για τις αδειοδοτήσεις. Αυτό που ξέρουμε σήμερα είναι ότι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην γ.γ. είναι αντισυνταγματική. Αν γίνει σήμερα ΕΣΡ δεν χρειάζεται να περάσουμε σε προσωρινότητα. Αν η ΝΔ δεν αλλάξει λογική δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε».

Και συνέχισε: «Κάθε κράτος σοβαρό θα πρέπει να αποκαταστήσει μια νομιμη διαδικασία έστω και με το ύφος της προσωρινότητας. Θα είναι μια προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας μέχρι να… Όποιος έχει τα κριτήρια θα μπορεί να πάρει την προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας, είναι δεν είναι σε λειτουργία. Από τις 31/12 δεν υπάρχει κανείς. Δεν έχουμε δώσει παράταση στις παλιές προσωρινές. Παίρνατε κάποιες παρατάσεις που σας έδινε το κράτος. Και ο ΣΚΑΙ παράνομος είναι. δεν υπάρχει άδεια για κανέναν αυτή την στιγμή. Δεν θα περάσουμε σε κανένα μαύρο, αν είναι δυνατόν. Δεν παρανομούσαν τα κανάλια, το κράτος παρανομούσε. Το κράτος δεν έκανε τον ρόλο του. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Οι βεβαιώσεις θα αφορούν όποιον πληροί τις προϋποθέσεις. Θα είναι νόμος για μετάβαση. Ο κ. Παππάς είναι αναρμόδιος να κάνει διαγωνισμό. Υπάρχουν οι έκτακτες συνθήκες και με βάση αυτές και λόγους δημοσίου συμφέροντος θα περάσουμε σε μεταβατικό στάδιο».

Για το τι θα γίνει στην συνέχεια είπε: «Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε για τις μόνιμες άδειες θα αναπτύξουμε όλοι τα επιχειρήματά μας. Σας θυμίζω ότι η υπερασπιστική γραμμή του 4 ήταν οι λόγοι του υγιούς ανταγωνισμού. Σήμερα δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε 4 ούτε 14 ούτε 5». Τέλος, η κα Γεροβασίλη είπε ότι «Δεν είναι πολιτική ήττα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε