οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση του Αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές της Νιγρίτας. Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ ο διευθυντής των φυλακών που αντιμετώπιζε την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο αποσύρθηκε ενόψει της εκφώνησης των ποινών.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος. Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε κάτι κι από τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως φάνηκε ότι δεν φρόντισε να πληροφορηθεί, αμέσως μετά το θάνατο του κρατούμενου, τι ακριβώς είχε συμβεί. «Πρόθεσή μου ήταν να μην συμβεί το παραμικρό» είπε, ενώ τόνισε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία η τοποθέτηση καμερών στο σωφρονιστικό κατάστημα, μέτρο που χαρακτήρισε «προληπτικό» για να υπάρξουν στοιχεία.
Στάθηκε στις αντιρρήσεις που είχε για τη μεταγωγή του Καρέλι στη Νιγρίτα, λόγω των ελλείψεων στις φυλακές, αλλά και της απειρίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αναφέρθηκε στις συστάσεις που έκανε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά την άφιξη του κρατούμενου: «Όποιος τολμήσει να τον πειράξει, ας το κάνει τώρα, αλλά να ξέρει ότι θα πάει φυλακή. Μην καταστρέψετε τις οικογένειές σας από απερισκεψία», ανέφερε στο δικαστήριο.