Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός! Δημιούργησε, σκόραρε, αλλά…

ΦΩΤΟ instagram.com/olympiacosfc/
ΦΩΤΟ instagram.com/olympiacosfc/

Πιάνοντας για την εποχή πολύ καλή απόδοση και δείχνοντας μεγάλη διάθεση μεσοεπιθετικά –αλλά και κάποια σημαντικά αμυντικά κενά- ο Ολυμπιακός αναδειχθηκε ισόπαλος με την Γάνδη (2-2) στο πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους.

Στο πρώτο του δυνατό φιλικό στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, «έφτιαξε» αρκετές ευκαιρίες σκόραρε δυο φορές (σε όλα τα προηγούμενα βοήθησε ο Φορτούνης), αλλά το τελικό 2-2 με τη Γάνδη δείχνει πως χρειάζεται δουλειά στα μετόπισθεν.

Οι Πειραιώτες «πάτησαν» καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας καλούς συνδυασμούς και επιθετική διάθεση. Μάλιστα, ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το 0-1 στο 15’, όταν μετά από λανθασμένο γύρισμα της μπάλας ο ο Ιντέγε έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας Τέλεν έδιωξε με τα πόδια.

Χωρίς να εχουν παθητικό ρόλο νωρίτερα, οι παίκτες της Γάνδης ανέβασαν ρυθμό και στο 30 έκαναν το 1-0. Ο Σιμόν έκανε το μακρινό σουτ, ο Καπίνο δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα παραλίγοπ να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά ο Περμπέ κατάφερε εξ’ επαφής να στείλει τη μπάλα πάνω στον Καπίνο!

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν πολύ καλό ρυθμό και… γκολ. Στο 38’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-1… Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ιντέγε πήδηξε ολομόναχος και με κεφαλιά νίκησε τον Τελέν, για την ισοφάριση. Το ημίχρονξο όμως ολοκληρώθηκε (44’) με τους γηπεδούχους να κάνουν το 2-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περμπέ (ο Σιόβας ανέτρεψε τον Φακέ)

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Βίκτορ Σάντσες να προχωρά σε τρεις αλλαγές (Τσόρι αντί Μανιάτη, Ζντιέλαρ αντί Μιλιβόγεβιτς και Πουλίδο αντί Ιντέγε.) και να βλέπει την ομάδα του να φτάνει στο 2-2 με τη συμπλήρωση 58’, με το δυνατό σουτ του Φορτούνη.

Το φιλικό έγειρε στη συνέχεια καθαρά υπέρ των «ερυθρολεύκων», που στο 63’ έκαναν 6 αλλαγές (μόνο ο Καπίνο και ο Βούρος έμειναν από όσους ξεκίνησαν την αναμέτρηση). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσόρι έκανε το σουτ με το αριστερό από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι! Οι αρκετές αλλαγές έριξαν στη συνέχεια το ρυθμό του ματς κι έτσι δεν είδαμε κάτι αξιόλογο.

ΓΑΝΔΗ: Τουλεν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σουφς, Βιχάιμ, Νίλσεν, Περμπέ. Σάιμον, Χόρεμαν, Φοκέ, Εντογκαλά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Βούρος, Τσιμίκας (63 Ντε Λα Μπέγια), Σιόβας (63 Ρέτσος), Μποτία (63 Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς (46 Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (63 Κασάμι), Μανιάτης (46 Τσόρι), Φορτούνης (63 Σεμπά), Πάρντο (63 Μανθάτης), Ιντέγε (46 Πουλίδο).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε