Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

“Όχι” του ΣτΕ στο “παγωμα” διαγωνισμού για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απορρίφθηκε από την επιτροπη Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ΄αριθμόν 107/2016 απόφαση) η αίτηση της εταιρίας “Energean Oil and Gas- Ενεργειακή Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων” που ζητούσε να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ( ‘Αρτα – Πρέβεζα).

Η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» κατετάγη πρώτη (378,39 μονάδες) στο διαγωνισμό και δεύτερη η εταιρεία Energean Oil and Gas (339,30 μονάδες). Η Energean προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία στην συνεχεία μετατράπηκε σε αίτηση αναστολής, κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά την προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού. Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 107/2016 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση της Energean, επισημαίνοντας ότι οι νομικές της ενέργειες έγιναν σε μεταγενέστερους από τους προβλεπόμενους χρόνους, ενώ έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί σε προγενέστερα στάδια του διαγωνσιμού.

Μάλιστα το ΣτΕ αναφέρει ότι η Energean ακόμη και το σχετικό υπόμνημα που έπρεπε να καταθέσει πριν τη συζήτηση της υπόθεσης το κατέθεσε μετά τη συζήτηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε