Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νίκαια: Ποιος ήταν ο μακελάρης Mohamed Bouhlel – “Το διασκέδαζε” λέει αυτόπτης μάρτυρας – Πως ξεγέλασε τους αστυνομικούς

Νίκαια: Ποιος ήταν ο μακελάρης Mohamed Bouhlel – “Το διασκέδαζε” λέει αυτόπτης μάρτυρας – Πως ξεγέλασε τους αστυνομικούς

Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο. Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ο 31χρονος Γαλλο-τυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel είναι ο δράστης της νέας πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που βυθίζει τη Γαλλία στο αίμα.

Φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)» λένε αυτόπτες μάρτυρες. «Είδα το πρόσωπό του, είχε μούσι και φαίνεται να το διασκέδαζε» είπε ένας άνδρας, την ώρα που έρχεται στο φως το video από τη στιγμή που μετά από δυο χιλιόμετρα αιματηρής πορείας, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να τον σταματήσουν και τον εκτελούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε ένα άλλο video, ένας μοτοσικλετιστής που κινείται δίπλα στο φορτηγό την ώρα που ξεκινά την πορεία του για να παρασύρει στο θάνατο 84 ανθρώπους, φαίνεται να προσπαθεί να σταματήσει τον μακελάρη. Αλλά η προσπάθειά του πέφτει το κενό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

«Κάποιος από το πλήθος πήδηξε στο φορτηγό και προσπάθησε να στο σταματήσει» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Eroic Ciotti στο Europe 1. Και πρόσθεσε πως εκείνη τη στιγμή ήταν που κατάφερε η αστυνομία να σταματήσει τον τρομοκράτη. Ένας άλλος μάρτυρας, ο Nader, είπε στο BFM πως είδε όλη την επίθεση από την αρχή ως το τέλος. Αρχικά, είπε, πίστεψε πως ο οδηγός είχε απλά χάσει τον έλεγχο.

«Σταμάτησε μπροστά μου αφού είχε παρασύρει πολύ κόσμο. Είδα έναν άνδρα στο δρόμο, προσπαθούσαμε να μιλήσουμε στον οδηγό, να τον κάνουμε να σταματήσει. Έμοιαζε νευρικός. Ήταν ένα κοριτσάκι κάτω από το αυτοκίνητο, τη συνέτριψε. Ο άνδρας δίπλα μου την τράβηξε» είπε σε σπαστά αγγλικά. «Τον σκότωσαν και το κεφάλι του κρεμόταν από το παράθυρο», πρόσθεσε.

Αν και ο συγκεκριμένος άνδρας χαρακτήρισε τον οδηγό «νευρικό» ένας άλλος υποστήριξε πως έδειχνε να διασκεδάζει! «Είδα το πρόσωπό του. Είχε μούσι και φαινόταν να το διασκεδάζει» είπε.

Μια νοσηλεύτρια, η Majid, μιλώντας στο RMC υποστήριξε πως ένας άνδρας, ίσως ο μοτοσικλετιστής, προσπάθησε να πάρει το όπλο από τα χέρια του δράστη. Η γυναίκα βρέθηκε στην Promenade des Anglais με τη μεγαλύτερη κόρη της. «Ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο. Είδαμε το λευκό φορτηγό να μας πλησιάζει στα 20 μέτρα. Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο παράθυρο» είπε με τρεμάμενη φωνή και πρόσθεσε: «Ένας περαστικός προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα. Ήμουν αρκετά κοντά για να δω το πιστόλι που κρατούσε ο οδηγός. Ο άνδρας προσπαθούσε να μπει στην καμπίνα του φορτηγού για να τον αφοπλίσει». Είπε επίσης πως ο δράστης έμοιαζε να μην μπορεί να πυροβολήσει, να μη μπορεί να βγάλει την ασφάλεια από το πιστόλι…

Ποιος είναι ο μακελάρης

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο 31χρονος μακελάρης της νέας πολύνεκρης επίθεσης στη Γαλλία ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Έμενε στη Νίκαια, είχε νοικιάσει το φορτηγό με το οποίο έκανε την επίθεση μόλις πριν από μερικές μέρες από την περιοχή Saint Laurent du Var κοντά στο αεροδρόμιο της Νίκαιας.

Το διαμέρισμά του στο διαμέρισμα Nice Nord ερευνήθηκε ήδη από τους αστυνομικούς, που αναζητούν αν είχε επαφές με τζιχαντιστές τρομοκράτες και προσπαθούν να καταλάβουν τα κίνητρα πίσω από τη σφαγή ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη. Η αστυνομία ακόμη δεν έχει καταλήξει αν ο Bouhlel ήταν μοναχικός λύκος ή εκτελούσε εντολές.

Ο 31χρονος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές αλλά όχι στην αντιτρομοκρατική. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές. Σύμφωνα με τη Daily Mail είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου μετά από έναν καυγά σε παμπ. Ποτέ όμως το όνομά του δεν συνδέθηκε με την τρομοκρατία πριν από τη σφαγή ανήμερα της ημέρας της Βαστίλης. Ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Μέσα στη νταλίκα που χρησιμοποίησε ως όπλο για τη μαζική δολοφονία στην Promenade des Anglais, την πιο ιστορική και θρυλική λεωφόρο της Κυανής Ακτής, βρέθηκαν ένα δίπλωμα, μια κάρτα τράπεζας και ένα κινητό.

Για να καταφέρει να περάσει από τον αστυνομικό έλεγχο, παραπλάνησε τους αστυνομικούς λέγοντάς τους πως μεταφέρει παγωτά. Αν και κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών και των Κυριακών η κυκλοφορία φορτηγών απαγορεύεται στη Γαλλία, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Ο Bouhlel, επαγγελματίας οδηγός, είχε παρκάρει το φορτηγό στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε τη φονική πορεία του εννέα ώρες πριν από την επίθεση! Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί είναι σταματημένος εκεί, απάντησε πως μεταφέρει παγωτά και η έρευνα δεν προχώρησε περισσότερο!

Κατόπιν εορτής, η αστυνομία ερευνά 1.200 κάμερες κυκλοφορίας που βρίσκονται σε όλη τη Νίκαια για να εντοπίσουν τις κινήσεις του μακελάρη πριν φτάσει στη σφαγή. Ήδη έχουν εντοπίσει εικόνες από κάμερες ασφαλείας από τη στιγμή που ο 31χρονος επιβιβάζεται στο φορτηγό λίγο αφού το έχει νοικιάσει.

Με πληροφορίες από BFMTV και Daily Mail

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε