Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

“Μαύρο” στον Τραμπ από τους Αφροαμερικάνους! “Θρίαμβος” με… 0% σε δύο πολιτείες

φωτό αρχείου Reuters
φωτό αρχείου Reuters

Ούτε να τον βλέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι σε Οχάιο και Πενσυλβάνια. Αυτό τουλάχιστον κατέγραψε δημοσκόπηση που θέλει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να συγκεντρώνει το απόλυτο… μηδέν των ψήφων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC, WSJ και Marist το ποσοστό των Αφροαμερικανων επιλέγουν τον Τραμπ έναντι της Κλίντον σε Οχάιο και Πενσυλβάνια είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδέν..!

Αναλυτικά, στο Οχάιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι υποψήφιοι στο συνολο είναι ισόπαλοι. Από τους 848 καταγεγραμμένους ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση το 11% ήταν Αφροαμερικανοί και το 88% αυτών ψήφισε για την Κλίντον ενώ κανένας ψηφοφόρος δεν επέλεξε τον Τραμπ προσφέροντας του το… θεαματικό 0%!

Ανάμεσα στους λευκούς ψηφοφόρους στο Οχάιο ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον με 10 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 33% της Χίλαρι.

Στην Πενσυλβάνια, όπου η Κλίντον στο σύνολο προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, το 10% των 829 ψηφοφόρων είναι Αφροαμερικανοί και το 91% από αυτούς επέλεξε την Χίλαρι, ενώ ο Τραμπ δεν παίρνει ούτε μια αφρομερικανική ψήφο διατηρώντας το… απόλυτο μηδέν και σε αυτήν την πολιτεία.

Στην Πενσυλβάνια, σημειώθηκε ισοπαλία ανάμεσα στους λευκούς ψηφοφόρους, με Κλίντον και Τραμπ να συγκεντρώνουν από 40%. 

Στην Αϊόβα, οι Αφροαμερικανοί που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δεν αποτελούν αξιόπιστο στατιστικό δείγμα.

Πηγή: nbcnews

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε