Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

Π. Καμμένος Αποδεκτή η βουλευτική τροπολογία για τον συνδικαλισμό στις ΕΔ

Π. Καμμένος Αποδεκτή η βουλευτική τροπολογία για τον συνδικαλισμό στις ΕΔ

Δεκτή θα γίνει η βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία συνδικαλιστικών ενώσεων στις ΕΔ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός κατά την έναρξη της τρίτης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι είναι σύμφωνος με την τροπολογία, άλλωστε σημείωσε θα πρέπει να υπάρξει και συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η τροπολογία, είπε είναι στην σωστή κατεύθυνση μόνο θα πρέπει να γίνει μια μικρή νομοθετική βελτίωση στο σημείο που αναφέρει ότι θα έχουν εκπρόσωποι των ενώσεων συμμετοχή στο Συμβούλιο Μεταθέσεων. Αντιλαμβάνεσθε, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι επειδή το Συμβούλιο Μεταθέσεων έχει επιχειρησιακό ρόλο μπορεί η συμμετοχή των αξιωματικών να την προσδιορίσουμε ως συμβουλευτικό ρόλο. Να υπάρξει δηλαδή, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος Καμμένος μια μικρή βελτίωση ώστε να μην υπάρξει κάποιο θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε πως μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές βελτίωσης, μεταξύ και αυτών που έχουν υποδείξει και κόμματα της Αντιπολίτευσης
Το νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ψηφίσθηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ ενώ ΔΗΜ.ΣΥΜ, ΠΟΤΑΜΙ και Ε.Κ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με την δεύτερη ανάγνωση ώστε από την επόμενη εβδομάδα να μπορεί να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε