Σάββατο, 20 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Την επόμενη εβδομάδα οι συναντήσεις Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς εταίρους για τα Εργασιακά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική Ευρώπη και όχι την μαυρίλα της λιτότητας» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προαναγγέλλοντας πως την επόμενη εβδομάδα, ενόψει και τις θεσμικές ρυθμίσεις των εργασιακών θεμάτων, θα έρθει σε επαφή με τους εργατικούς και κοινωνικούς φορείς για να επιβεβαιώσουμε την εθνική θέση για την υπεράσπιση του κοινωνικού μοντέλο, που σε ότι αφορά τα εργατικά θέματα αυτή είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατά των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας, ενώ στην συνέχεια θα καταθέσουμε τις θέσεις και θα ζητήσουμε τις απόψεις των κομμάτων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα την «κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πολιτικές συνοχής» ανέφερε πως το ερωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο ήταν κατάκτηση της Ευρώπης και των εθνικών λαών. Και το κοινωνικό αυτό μοντέλο είναι που βρίσκεται τις δύο τελευταίες δεκαετίες μέσα στην ΕΕ στο στόχαστρο του νεοφιλελευθερισμού».

Η προσπάθεια που γίνεται στην Ευρώπη, είπε ο υπουργός Εργασίας να βρεθούμε και πάλι στην «καλή» αυτή ευρωπαϊκή πρακτική που είναι το κοινωνικό μοντέλο. Ναι, τόνισε, στην ελεύθερη αγορά αλλά στην ρυθμισμένη και με κανόνες και κατέληξε λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε στην κοινωνική Ευρώπη στην Ευρώπη των αγώνων των δύο προηγούμενων αιώνων και όχι αυτή την Ευρώπη της ΕΕ των τελευταίων δεκαετιών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε