Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

(Br)Exit για Κάμερον! Οι Εργατικοί ζητούν την παραίτησή του!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ήταν δεδομένο πως το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έφερε πολιτικές αλλαγές στη χώρα σε περίπτωση Brexit. Και επειδή η έξοδος από την Ε.Ε. μοιάζει θέμα χρόνου, οι Εργατικοί ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον!

Επικαλούμενος πηγές των Εργατικών, ο Guardian μεταδίδει πως το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν ετοιμάζεται να ζητήσει την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού. Αν και πολλοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρούν πως δεν θα χρειαστεί καν να γίνει αυτό, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός θα… παραιτηθεί από μόνος του!

Το Εργατικό Κόμμα εργάζεται πλέον βάσει της εκτίμησης ότι το «Leave » θα υπερισχύσει, δήλωσε πηγή του κόμματος. «Αν το Leave επικρατήσει, δεν βλέπω τον πρωθυπουργό να μένει στη θέση του για πολύ» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για εκείνον, με αυτή την κατάσταση να παραμείνει. Αν είσαι πρωθυπουργός, ζήτησες δημοψήφισμα και πόνταρες τη φήμη σου και τα επιχειρήματά του… νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο», τόνισε.

Οι Εργατικοί, εξάλλου, θεωρούν πως ο Κάμερον έκανε πολύ… προσωπικό το δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ του Bremain και η ήττα της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται προσωπική ήττα του Κάμερον.

Σε περίπτωση παραίτησης του Βρετανού πρωθυπουργού, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος του Brexit Μπόρις Τζόνσον περιμένει στο… χαλάκι του Νο10 της Ντάουνιγκ Στριτ για να μπει στην πρωθυπουργική κατοικία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε