Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΙΤΗΣΣΕ: «Η Κομισιόν δεν έχει βγάλει απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες»

ΕΙΤΗΣΣΕ: «Η Κομισιόν δεν έχει βγάλει απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ψευδείς και ανυπόστατες οι πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «απόφαση της Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες» και εμμέσως πλην σαφώς μιλούσαν για «νίκη της κυβέρνησης» εναντίον των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες συζητήσεις στο ΣτΕ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες που κάποιες «πηγές» διοχέτευσαν την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την προσφυγή της  Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας με την οποία τα μέλη της υποστηρίζουν ότι με την «παράκαμψη» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της διενέργειας του διαγωνισμού από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία περί ανεξαρτησίας του διαγωνισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ

«Σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία αναφέρουν ότι απορρίφθηκε η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στην ΕΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του σχετικού νόμου, επισημαίνεται ότι καμία απόφαση δεν έχει εκδοθεί για το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG CONNECT – Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology) εξετάζει την προσφυγή σε συνάρτηση με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί προς αυτή. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν και στελέχη της Διεύθυνσης σε γραπτή επικοινωνία της ΕΙΤΗΣΕΕ μαζί τους, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Επομένως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έκδοση απόφασης της ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ψευδή και ανυπόστατα».

Έτσι μετά την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΣΕ είναι ξεκάθαρο ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία απόφαση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η ψευδής είδηση κυκλοφόρησε λίγες ημέρες μίας κρίσιμης συζήτησης στο ΣτΕ όπου μεθαύριο, στις 17 Ιουνίου πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση αναστολής του MEGA για το ζήτημα των αδειών που επικαλείται μεταξύ άλλων ότι «η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ», ενώ στις 4 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε