Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Επικεφαλής Brexit: Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για το “διαζύγιο”

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζει τη Βρετανία να “ανοίξει” μέσα στις επόμενες μέρες τις διαπραγματεύσεις για την οριστική έξοδό της, ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit έχει διαφορετική γνώμη. Όχι μόνο δεν διάζεται αλλά θέλει και ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη…

“Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη να επικαλεσθούμε γρήγορα το Άρθρο 50 (σ.σ. της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ε.Ε.)” δήλωσε ο επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave Μάθιου Έλιοτ στο Reuters. “Είναι καλύτερα να κατακάτσει η σκόνη το καλοκαίρι και στο διάστημα αυτό να γίνουν ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη”, υποστήριξε.

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγες ώρες αφού οι έξι υπουργοί Εξωτερικών των ιδρυτικών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία) συναντήθηκαν στο Βερολίνο και ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό της Βρετανίας. Απαίτησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις αποχώρησης και ο Κάμερον να δώσει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ στον διάδοχό του μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες! (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Ο Έλλιοτ επεσήμανε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αρχίσει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για έναν πλήρη διακανονισμό που θα διέπει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξοδό της, πριν επικαλεσθεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.

Ο Έλιοτ ξεκαθάρισε πως ο πλήρης διακανονισμός της εξόδου της Βρετανίας θα περιλάβει όλες τις πλευρές της σχέσης, περιλαμβανομένων της βρετανικής συνεισφοράς στην ΕΕ, της πρόσβασης στην ενιαία αγορά, των συμφωνιών έκδοσης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

“Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει μια λογική διευθέτηση για να συνεχιστεί το passporting (σ.σ.: η δυνατότητα των επίσημων χρηματιστηριακών γραφείων να διενεργούν συναλλαγές στα διάφορα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χωρίς ιδιαίτερη άδεια)”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε