Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Euro 2016: Γης μαδιάμ η Λιλ! Νέα επεισόδια και χημικά από την αστυνομία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φωτογραφία Daily Mail
Φωτογραφία Daily Mail

Ξύλο, χημικά, τραυματισμοί, συλλήψεις. Το σκηνικό βίας που “συντροφεύει” το Euro 2016 στη Γαλλία είναι ξανά… εδώ. Στη Λιλ συγκεκριμένα που έγινε και τα ξημερώματα τόπος επεισοδίων.

Σε κάθε Euro ταξιδεύουν χιλιάδες οπαδοί εθνικών ομάδων. Και Ρώσοι και Άγγλοι έχουν ξαναπάει σε Euro. Αλλά αυτό που γίνεται φέτος στη Γαλλία ξεπερνά κάθε προηγούμενο και κυρίως κάθε… εφιάλτη της UEFA και των γαλλικών αρχών.

Η γαλλική αστυνομία (μια αστυνομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Νοέμβριο και την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι) παρουσιάζεται ανήμπορη να ελέγξει τους Ρώσους και τους Άγγλους χούλιγκαν. Και κάθε βράδυ, όπου βρίσκονται οι συγκεκριμένοι οπαδοί, γίνονται επεισόδια. Όπως έγινε και το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη στη Λιλ.

«Μισούμε τη Ρωσία» τραγουδούσαν οι Άγγλοι οπαδοί, πανηγυρίζοντας την ήττα της Ρωσίας από τη Σλοβακία. Μέσω Facebook 400 Ρώσοι χούλιγκαν είχαν εκτοξεύσει απειλές για επίθεση στους Άγγλους. Έτσι, οι Γάλλοι αστυνομικοί φόρεσαν τον εξοπλισμό τους και κατέβηκαν στους δρόμους. Στις ώρες που ακολούθησαν έκαναν τουλάχιστον 36 συλλήψεις.

Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, καθώς σύμφωνα με αναφορές Ρώσοι χούλιγκαν κυκλοφορούσαν στην πόλη και έψαχναν… Άγγλους. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν διασώστες να κάνουν τεχνητή αναπνοή σε έναν οπαδό, άγνωστης εθνικότητας. Δεν είναι σαφές πως τραυματίστηκε. Ένας άλλος χτύπησε το κεφάλι του. Συνολικά 16 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στη μέση των επεισοδίων και «έφαγαν» τα χημικά της γαλλικής αστυνομίας ο βετεράνος ποδοσφαιριστής (έχει παίξει σε Κρίσταλ Πάλας, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ, Άστον Βίλα, Φούλαμ, Ρεάλ Οβιέδο) Σταν Κόλιμορ.

Video που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν τη βία. Δυο άνδρες με κουκούλες κλωτσούν ανελέητα άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος. Ένας νεαρός άνδρας με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, είναι μερικές από τις εικόνες των επεισοδίων.

Η γαλλική αστυνομία επιστράτευσε εκτός από τα δακρυγόνα και τις… αύρες για να αντιμετωπίσει τους μεθυσμένους οπαδούς, που παρά την… ποτοαπαγόρευση, βρήκαν τρόπο να τα πιούν!

Πηγή: rt.com, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε