Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Euro 2016: Nίκη και πρωτιά Ελβετίας! Με 10 οι Αλβανοί

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ελβετία νίκησε με 1-0 τους Αλβανούς στην παρθενική τους εμφάνιση στο Euro της Γαλλίας και είναι στην πρώτη θέση του Α’ Ομίλου μαζί με τους “μπλε”…

 

Οι Ελβετοί άνοιξαν γρήγορα το σκορ, ενώ οι Αλβανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 37′ και έτσι δεν μπόρεσαν να δυσκολέψουν την αντίπαλό τους, στο Λανς.

Το γκολ της Ελβετίας στο 5′ πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός, Φάμπιαν Σερ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζερντάν Σατσίρι… Το έργο τους έκανε πιο εύκολο η κακή έξοδος του Ετρίτ Μπερίσα

Στο 26′ η Αλβανία έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Ταουλάντ Τζάκα και στο 31′ ο Σαντίκου σούταρε ενώ βρισκόταν στην περιοχή κι ο Ζόμερ έδιωξε με το πόδι.Στο 37′ αποβλήθηκε ο Λορίκ Τσάκα και έγινε ο τέταρτος αρχηγός στην ιστορία της διοργάνωσης που τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.

Η αποβολή ήλθε στο χρονικό σημείο που η Αλβανία ανέβαζε στροφές στο ματς και είχε αρχίσει να αποκτά τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 62′ ο Έργκις Κάτσε του ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς στην θέση του Ταουλάντ Τζάκα και μέσα σε ένα λεπτό πήρε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τζεμαϊλί!

Ο Μπερίσα μετά το γκολ στο πέμπτο λεπτό είχε πολύ καλή παρουσία ως το τέλος και πολλές φορές σταμάτησε τον Σεφέροβιτς. Μία εξ αυτών ήταν σε τετ-α-τετ του τελευταίου στο 67′ με το δεξί πόδι. Στο 76′ ο Σαντίκου έχασε ευκαιρία για τους Αλβανούς, καθώς αστόχησε από κοντά, ενώ στο ’87 ο Γκάσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαν Ζόμερ κι ο Ελβετός έδιωξε.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τζάκα (62′ Κάτσε), Ρόσι (74′ Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82′ Γκάσι).
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (76′ Φάμπιαν Φράι), Σατσίρι (88′ Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (62′ Εμπολό), Σεφέροβιτς.
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε