Πέμπτη, 22 Αυγ.
27oC Αθήνα

Euro 2016: Oι Θεοί της Ουαλίας! Σάρωσαν και πήγαν στους “16”

Euro 2016: Oι Θεοί της Ουαλίας! Σάρωσαν και πήγαν στους “16”

Κανένα, μα απολύτως κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε η Ουαλία στη Ρωσία! Τη διέλυσε 3-0 στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Euro 2016 και προκρίθηκε στους “16” καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση γκρουπ.

Οι Ουαλοί ήταν σαφώς ανώτεροι της αντιπάλου τους σε όλο το ματς και είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Τα τέρματα των Ουαλών τα πέτυχαν οι Άαρον Ράμσεϊ, Νιλ Τέιλορ και Γκάρεθ Μπέιλ. Του τελευταίου ήταν το τρίτο στη διοργάνωση, έχοντας πετύχει από ένα σε κάθε παιχνίδι και είναι πρώτος σκόρερ.

Δυνατά; Ισως και κάτι περισσότερο από δυνατά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο… Οι Ουαλοί ήθελαν να “καθαρίσουν” τον αγώνα γρήγορα και από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου έκαναν τη ζωή της Ρωσίας δύσκολη.

Το σκορ άνοιξε ο Άαρον Ράμσεϊ με πλασέ στο 11′ σε τετ-α-τετ τον Ακινφέεβ. Την ασίστ έβγαλε ο Τζο Άλεν, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Το 2-0 για τους Ουαλούς έγινε στο 20′ με τον Νιλ Τέιλορ, ο οποίος παρέλαβε την μπάλα έπειτα από την… έξυπνη ασίστ του Μπέιλ και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ακινφέεβ.

Η Ρωσία απείλησε στο 27′ με το πλασε του Αρτέμ Τζιούμπα και συνεχίστηκε το πάρτι των Ουαλών μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Εξίσου καλοί ήταν και στα επόμενα 45 λεπτά. Και στο 67′ έπειτα από πάσα του Ράμσεϊ ο Μπέιλ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ακινφέεβ, πλάσε και έκανε το 3-0 για την Ουαλία.  

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (46′ Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Μαμάεβ, Γκλουσακόβ, Σιρόκοβ (52′ Γκολοβίν), Σμόλοβ (70′ Σαμέντοβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.
ΟΥΑΛΙΑ (5-4-1): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (76′ Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν (74′ Ντέιβιντ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε