Δευτέρα, 7 Οκτ.
27oC Αθήνα

Φίλης σε ΝΔ: Δεν θα σας κάνω το χατίρι να παραιτηθώ

Φίλης σε ΝΔ: Δεν θα σας κάνω το χατίρι να παραιτηθώ

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ αλλά και με όσους υποστηρίζουν το κίνημα “Παραιτηθείτε” ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος την Τετάρτη δήλωσε ότι ο κίνημα αυτό κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Μάλιστα, σήμερα γι’ αυτή του την δήλωση η ΝΔ ζήτησε την παραίτησή του.

Απαντώντας ο κ. Φίλης στη ΝΔ δήλωσε σε υψηλούς τόνους:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο τομεάρχης Παιδείας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέμεινε στη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φίλη ανέφερε: «Η κυβέρνηση δείχνει να εκτροχιάζεται σε καθεστωτικές λογικές, υπό την πίεση πανικού που της δημιουργεί η καθολική απαξίωση που λαμβάνει από την κοινωνία. Τα όσα ανέφερε ο κ. Φίλης […] συνιστούν μέγιστο ατόπημα, το οποίο διορθώνεται μόνον με παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ή με την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση σύμπασα η κυβέρνηση θα παραμείνει έκθετη έναντι του ελληνικού λαού».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε