Δευτέρα, 29 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Και με τη… βούλα Χίλαρι – Πήρε το χρίσμα η Κλίντον

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Και τυπικά, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τον Μπέρνι Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Έτσι, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Και τυπικά, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τον Μπέρνι Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Έτσι, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η νίκη της στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Τζέρσεΐ ήταν εκείνη που της επέτρεψε να ανακοινώσει με καμάρι πως κέρδισε το χρίσμα. «Γράφτηκε ιστορία» είναι το μήνυμα που συνοδεύει μια φωτογραφία της και ανέβηκε στο λογαριασμό της στο twitter.

“Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος” ανέφερε άλλο μήνυμα από την καμπάνια της. Φυσικά, στο πλευρό της όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στο Μπρούκλιν ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον και η κόρη της. Οι οποίοι έκαναν τα δικά τους tweets με τη σειρά τους για να πουν πόσο περήφανοι νιώθουν για τη Χίλαρι. “Λέω συνέχεια ότι η Χίλαρι είναι εκείνη που μπορεί να κάνει την αλλαγή και απόψε το απέδειξε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος. Γράφτηκε ιστορία”, έγραψε ο πρώην πρόεδρος, ενώ η Τσέλσι Κλίντον tweet-αρε: “Περήφανη για σένα μαμά και ευγνώμων που μικρά κορίτσια μπορούν να μεγαλώσουν γνωρίζοντας πως μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία”.

“Απόψε μπορούμε να πούμε με περηφάνια πως στην Αμερική δεν υπάρχει εμπόδιο τόσο μεγάλο ούτε ταβάνι τόσο ψηλό για να “σπάσεις”, ήταν ακόμη ένα μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον μέσω twitter.

Αλλά δεν είναι μόνο η νίκη στο Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών κερδίζει στη Νότια Ντακότα και το Νέο Μεξικό. Αντίθετα, ο αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς κερδίζει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τη Βόρεια Ντακότα.

Με διάθεση συγκίνησης, η Χίλαρι Κλίντον θυμήθηκε ακόμη και τη μητέρα της, ανεβάζοντας στο twitter φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια και γράφοντας: «Μακάρι η μαμά να μπορούσε να είναι εδώ απόψε για να δει».

Η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον και ανακοίνωσε πως θέλει να συγχαρεί τον Μπέρνι Σάντερς (γερουσιαστή από το Βερμόντ που κατέβηκε ως ανεξάρτητος) για τον αγώνα που έδωσε. Και του απένειμε τα εύσημα πως η συζήτηση που άνοιξε για την ανισότητα των εισοδημάτων ήταν καλή για το κόμμα των Δημοκρατικών.

Η Κλίντον είχε ουσιαστικά στα χέρια της το χρίσμα των Δημοκρατικών, αφού είχε συγκεντρώσει ήδη τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων πριν καν γίνουν οι προκριματικές εκλογές στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ακόμα και αν ο Σάντερς κερδίσει την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να κλείσει την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων, αλλά μια νίκη στην πολιτεία αυτή θα τον ενθαρρύνει να παραμείνει στον αγώνα μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον, που συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων και πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η υποψηφία του κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα τηλεφώνησε τόσο στη Χίλαρι (υπουργό Εξωτερικών της πρώτης του κυβέρνησης) και στον συνυποψήφιό της, Χένρι Σάντερς, με τον οποίο μάλιστα θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο μετά από αίτημα του γερουσιαστή του Βερμόντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε