Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Και οι Βρετανοί φοβούνται το Brexit – Τρέχουν και αγοράζουν ευρώ ή χρυσό

Και οι Βρετανοί φοβούνται το Brexit – Τρέχουν και αγοράζουν ευρώ ή χρυσό

Χιλιάδες Βρετανοί “τρέχουν” κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αγοράσουν ξένο συνάλλαγμα υπό το φόβο ενός πιθανού Brexit που αυτομάτως θα σημάνει και την πτώση της λίρας κατά περισσότερο από 20%.

Το Post Office στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ποσοστό πώλησης νομισμάτων και αγοράς συναλλάγματος έχει εκτοξευτεί κατά 74% αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νευρικότητα στις αγορές από ένα ενδεχόμενο Brexit είναι τεράστια και μάλιστα για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί από online εταιρείες μεταφοράς χρημάτων να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους προσωρινά την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πωλήσεις σε ξένο νόμισμα έχουν αυξηθεί κατά 48,8%, ενώ οι online αγορές επίσης σε ξένο νόμισμα φτάνουν σε αύξηση τα 381%.

Ωστόσο, υπό το φόβο μαζικών ροών στην τράπεζα, το Post Office προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους των Βρετανών και δηλώνει πως τα συστήματα είναι καλά εφοδιασμένα και μπορούν να αντέξουν σε μαζικές εκροές ξένου νομίσματος.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι οι Βρετανοί που έχουν από τις αρχές Μαΐου επενδύουν συστηματικά ή σε ράβδους χρυσού ή σε χρυσά νομίσματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε