Τετάρτη, 18 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Κύκλωμα εμπορίας όπλων: ΦΩΤΟ από τα ευρήματα της Αστυνομίας! Πιστόλια, τυφέκια, καραμπίνες, χειροβομβίδες και πάνω από 26.000 φυσίγγια!

Κύκλωμα εμπορίας όπλων: ΦΩΤΟ από τα ευρήματα της Αστυνομίας! Πιστόλια, τυφέκια, καραμπίνες, χειροβομβίδες και πάνω από 26.000 φυσίγγια!

Τεράστιο κύκλωμα εμπορίας όπλων και πυρομαχικών, που δραστηριοποιούταν από το 2007, εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, από κοινού με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Δείτε τα ευρήματα της Αστυνομίας.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα από το πρωί, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και την Κομοτηνή, συνολικά 18 Έλληνες ηλικίας 27 έως 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο 2 Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.

 

Τα ευρήματα της Αστυνομίας

 

Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία τεσσάρων δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια και λοιπούς χώρους που έχουν και χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μερικοί από τους υπόλοιπους δράστες.

 

 

Οι έρευνες οργανώθηκαν από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, με την επιπλέον επιχειρησιακή συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, των Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, Χανίων, Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

45 πιστόλια
9 πολεμικά τυφέκια
3 χειροβομβίδες
22 καραμπίνες-κυνηγετικά
11 αεροβόλα
22.863 φυσίγγια πιστολιών-περιστρόφων
3.444 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
65 γεμιστήρες
1.637 κυνηγετικά φυσίγγια
89 εξαρτήματα όπλων
9 μαχαίρια
6 κροτίδες
135 γραμμάρια πυρίτιδα και 24 γραμμάρια δυναμίτιδα
3 φυτίλια
30 πυροκροτητές
Teizer
χειροπέδες
σπρέι πιπεριού και
93 κάλυκες

Σε χώρο που ανήκει σε ένα από τους συλληφθέντες – μέλος της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκε αποθήκη, την οποία είχε μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, με κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα για εξειδικευμένες εργασίες τροποποίησης, επισκευής, συναρμολόγησης, και λοιπές εργασίες επί πυροβόλων όπλων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

ΦΩΤΟ: ASTYNOMIA.GR

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε