Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ολα για όλα για την κούπα του Champions League

ΦΩΤΟ LEN
ΦΩΤΟ LEN

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Champions League, στη Βουδαπέστη. Αντίπαλός του είναι η κροατική Γιουγκ, όπως και στον τελικό του 2001 στο Ντουμπρόβνικ, όπου οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ηττηθεί στην παράταση.

Η μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης Ανδρών στη Βουδαπέστη, με τη νίκη του (8-7) επί της Σολνόκι, τον στέλνει για έκτη φορά (5ος τελικός) στην ιστορία του στην διεκδίκηση ευρωπαϊκής κούπας, με την περίοδο 2001-02 να είναι η κορυφαία του, όταν και πανηγύρισε το Champions League, αλλά και το Σούπερ Καπ, μέσα στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Η αρχή έγινε την περίοδο 1997-98 στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στο ΟΑΚΑ νίκησε στο γκολ (7-6) τη Φερεντσβάρος αλλά ηττήθηκε 6-8 στην Βουδαπέστη. Στον πάγκο της τεχνικής του ηγεσίας ο Νίκος Λουκάτος.
Στην ίδια διοργάνωση, την επόμενη περίοδο (1998-99), έφτασε πάλι στον τελικό με τον Νίκο Στάμενιτς πια στο τιμόνι.

Ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ 13-4 από τη Μλάντοστ και στον δεύτερο τελικό στον Πειραιά νίκησε μεν (10-6) αλλά δεν έφτανε.
Στο Ντουμπρόβνικ και το Champions League, την περίοδο 2000-01 με τον Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς τεχνικό καθοδηγητή, έφτασε στον τελικό του φάιναλ φορ (7-6 την Ποζίλιπο στον ημιτελικό), αλλά τον “γονάτισε” ο Μπόρις Μαργκέτα κόντρα στη Γιουγκ από την οποία ηττήθηκε (7-8) στην παράταση (5-5 η κανονική διάρκεια).

Η δικαίωση την επόμενη σεζόν (2001-02) στο αντίστοιχο φάιναλ φορ της Βουδαπέστης και με τον Ζόλταν Κάσας στον πάγκο (συνεργάτης του ο Θοδωρής Βλάχος). Νικά στον ημιτελικό (8-5) τη Γιουγκ και κάνει το ίδιο και στον τελικό κόντρα στη Χόνβεντ (9-7). Είναι το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο!Τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, πάλι στην ουγγρική πρωτεύουσα, νικά και τη Βάσας (6-5), κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και κατακτά έτσι το Σούπερ Καπ Ευρώπης!
Θα ακολουθήσει, 5 χρόνια μετά (2006-07), με τον Βαγγέλη Πάτερο πια προπονητή, η συμμετοχή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (όπως ονομαζόταν τότε η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση), στο Μιλάνο. Ήττα στον ημιτελικό από τη Ρέκο (9-10) και την Παρτίζαν Βελιγραδίου στον μικρό τελικό για την 3 θέση (13-15 στην παράταση, 10-10 η κανονική διάρκεια).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε