Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ρωσία – Σλοβακία: Βήμα πρόκρισης οι Σλοβάκοι! “Καθάρισαν” τους Ρώσους

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με δύο καταπληκτικά γκολ των Βάις και Χάμσικ η Σλοβακία νίκησε 2-1 τη Ρωσία κι έκανε αποφασιστικό “βήμα” πρόκρισης στο Euro 2016.

Ετσι, η Σλοβακία έχει πλέον τρεις βαθμούς και οι Ρώσοι έναν. Μάλιστα η ομάδα της Ρωσίας μείωσε στο 80′, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ότι και στο ματς με την Αγγλία, να ισοφαρίσει δηλαδή στο τέλος. Ο Μακ ήταν και πάλι βασικός και έγινε αλλαγή στο ’79, ενώ ο Βάις έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Euro που πετυχαίνει γκολ ενώ δεν αγωνίζεται σε ευραπαϊκή ομάδα. Ανήκει στην Al-Gharafa του Κατάρ.

Η Ρωσία είχε την κατοχή της μπάλας και την πρώτη καλή φάση όταν ο Τζιούμπα βρήκε τον Σμόλοβ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ του, στο 28′. Τέσσερα λεπτά μετά, η Σλοβακία που έπαιζε με αντεπιθέσεις άνοιξε το σκορ. Ο Μάρεκ Χάμσικ με μακρινή μπαλιά έβγαλε στον Βάις και αυτός αποφεύγοντας δύο Ρώσους αμυντικούς πλάσαρε κι έκανε το 1-0.

Οι Ρώσοι έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν κι αντί να ισοφαρίσουν δέχθηκαν και δεύτερο γκο στο 45′. Το 2-0 έκανε ο Μάρεκ Χάμσικ με διαγώνιο σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο κοντά στο γκολ έφτασε και ο Ρόμπερτ Μακ. Στο 54′ έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Ίγκορ Ακινφέεβ σε κόρνερ.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να μειώσουν στο 80′ με τον Ντενίς Γκλουσακόβ, ύστερα από γύρισμα του Ολέγκ Σάτοβ. 

 

 

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ινγκασέβιτς, Σένικοβ, Γκολοβίν (46′ Μαμάεβ), Νόιστεντερ (46′ Γκλουσακόβ), Σάτοβ, Κοκόριν (76′ Σιρόκοβ), Σμόλοβ, Τζιούμπα.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Χουμπότσαν, Κούτσκα, Πετσόβσκι, Χάμσικ, Μακ (79′ Ντούρις), Βάις (74′ Σβέντο), Ντούντα (67′ Νέμετς). 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε